Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Här laddar Ica Kvantum för en trippelsatsning: ”Kommer att göra detta på vårt sätt”

Publicerad: 3 november 2021, 12:59

Ica Kvantum i Götene satsar på utvecklad service.

Foto: Thomas Ohlén

Nu satsar Ica Kvantum i västgötska Götene på butiksutveckling i tre delar. ”När man har haft framgång är det roligt att satsa”, säger handlaren Johan Olofsson.


Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Under pandemin, med distansarbete och ökad e-handel, har omsättningen ökat rejält hos Ica Kvantum i Götene, mellan Lidköping och Mariestad.

Butiken har lyckats behålla de nya kunderna och omsättningen på den högre nivån – och nu vill företaget ge tillbaka. 

– Det känns väldigt roligt och det har gjort att vi nu vågar dra i gång en helt ny satsning, säger Johan Olofsson till Götene Tidning.

Det blir ett projekt i tre delar.

Den första handlar om att skapa en bättre hantering av den växande paketfloden – och den andra delen om att erbjuda kunderna en betydligt smidigare lösning vid pant av flaskor och burkar.

Det blir möjligt genom en kombination. 

I och med att butiken nu får möjlighet att hyra nedervåningen i en angränsande fastighet och göra om denna till en miljöstation – med en ny pantmaskin där kunderna slipper sortera själva utan kan tömma hela säckar.

Detta frigör yta i butiken och planen är att bygga en ny förbutik, med större utrymmen för postpaket, där pantstationen finns i dag.

Ny miljöstation och förbutik ger förutsättningar för den tredje delen i projektet: En bistro.

– Det blir en enklare restaurang och café som kommer att erbjuda dagens lunch, riktigt bra hamburgare, napolitansk pizza och en form av italiensk gelato. Man ska kunna slinka in i bistron och ta en fika eller en bit mat och ett glas öl eller vin. Det är målet. Jag tror det behövs fler trevliga mötesplatser i Götene, säger Johan Olofsson till Götene Tidning.

Han tillägger:

– Vi kommer att göra detta på vårt sätt. Vi vill få med så många lokala leverantörer som möjligt och vi tror mycket på take-away.

Målet för Ica Kvantum i Götene är att öppna den nya miljöstationen i januari och inviga bistron under hösten 2022.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev