Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Här kan Ica-butiken rivas – fastighetsägaren vill bygga ett sexvåningshus

Publicerad: 11 februari 2022, 07:11

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Pressbild

Ica Nära Borgen i Tågaborg, Helsingborg, ska rivas föra att ge plats åt ett sexvåningshus med bostäder. Ambitionen från Icas håll är emellertid att butiken ska göra comeback i de kommersiella lokaler som skapas i botten av den nya byggnaden.


Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Redan tidigare har det funnits planer på att riva fastigheten där Ica Nära Borgen ligger för att bygga nytt. Då blev det emellertid inte något av med det. 

Men nu har K-fastigheter, som ägare byggnaden, ansökt om rivningslov för byggnaden samt bygglov för ett flerfamiljshus på sex våningar på platsen. Byggstart är planerad till 2023. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad. 

– Vi hoppas förstås så tidigt som möjligt under 2023 men allt hänger på handläggningen av ärendet säger bolagets kommunikationschef Anders Antonson till tidningen. 

Planen är att det ska finnas en lokal för kommersiell verksamhet i botten av den nya byggnaden. Det handlar om 470 kvadratmeter säljyta. 

– Vi ser gärna att det blir en butik där. Hur Ica tänker sig får de svara på. Det är Icas fastighetsbolag som vi förhandlar med och de hyr i sin tyr ut till en handlare, säger Anders Antonsson. 

Helsingborgs-Dagblad har varit i kontakt med handlaren för butiken. Denne hänvisar emellertid till Ica centralt. 

Ica Gruppens pressavdelning skriver i ett mejl till tidningen att avsikten är att det ska finnas en Ica-butik i botten av den nya byggnaden och att den ska drivas av samma handlare som nu. De skriver också att diskussioner pågår om en temporär lösning för butiken under byggtiden. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev