Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Handlaren planerar för stora investeringar i sin butik: ”Kan bli en intressant höst och vår”

Publicerad: 13 april 2022, 11:50

Per Lindqvist, handlare för Ica Kvantum i Vimmerby.

Foto: Daniel Norman

Handlaren planerar för stora investeringar i Ica Kvantum i Vimmerby . ”Planen är att försöka utveckla butiken där den ligger”, säger Per Lindqvist.


Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Per Lindqvist, som driver Ica Kvantum I Vimmerby, planerar för stora investeringar i butiken, det rapporterar Dagens Vimmerby. 

– Under en längre tid har vi tittat tillsammans med fastighetsägaren kring hur vi ska kunna utveckla butiken där den ligger eller om vi ska titta på andra alternativ. Som läget är just nu är vår plan att fortsätta utveckla vår verksamhet där den befinner sig i dag, säger han till tidningen. 

Diskussioner pågår nu med fastighetsägaren, Ica Fastigheter. 

– Jag hoppas att vi ska få till de idéer och planer som vi presenterat, men det krävs självklart en del beslut hos kommunen och så där. Får vi klart med våra planer inom en hygglig närtid, så kan det bli en intressant höst och vår. 

Det kan bli aktuellt med en utbyggnad. 

– Vi försöker absolut hitta möjliga och nya ytor. Det kan innebära både att befintlig lagerlokal blir butiksyta eller att vi tillför ny yta. Det kan bli en mix av båda, säger Per Lindqvist. 

Hur stora investeringar det handlar om vill ha inte spekulera i än. 

– Vi får återkomma med sådant mer konkret, det är ännu lite för tidigt i planen.

Däremot handlar det inte om att konvertera butiken från en Kvantum till en Maxi, säger Per Lindqvist till Dagens Vimmerby. 

– På befintlig plats ser vi inte att det är görbart. Det kräver så mycket mer försäljningsyta. När vi har gjort analyser av upptagningsområdet ser vi att det är lättare i en större stad. Det finns olika parametrar och skäl till att det bättre att utveckla det som finns. Vi ser över hur vi ska bli bättre, men det handlar inte om byte av en skylt på befintlig plats.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.