tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Butiken siktar högt – med nygammalt namn och och upphottad kostym: ”Nordens bästa i vår storleksklass”

Publicerad: 2 juni 2022, 06:03

Ica-handlare Conny och Linda Holmström klippte under stort jubel bandet till sin ”nya” butik Ica Supermarket Knuten i Nyköping. Till höger skymtar dottern Sofia Holmström.

Foto: Susan Berzelius


Ny butikslayout, nya färger, nya medarbetare, ny inredning och - ett nygammalt namn. Efter åtta månaders ombyggnadsstök återinvigdes Ica Supermarket, nu med tillnamnet Knuten, i Nyköping på onsdagen. ”Vår vision är att bli Nordens bästa butik i vår storleksklass”, säger handlarparet Linda och Conny Holmström.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

SB


Experterna fick komma med förslag om hur den 46 år gamla butiken skulle se ut. Men det var Conny och Linda Holmström som skruvade på förslagen, bollade idéer och till sist tog beslutet om hur ”nya” Ica Supermarket Knuten skulle se ut.

– De flesta avdelningar har fått en ny plats och hela butikskommunikationen, färgerna och tilltalet är nya, säger Linda Holmström och visar stolt runt Dagligvarunytt i butiken några kilometer från centrala Nyköping samma dag som man klippt bandet för Knuten.

Visionen har varit att ge Nyköpingsborna en saluhall men den långsiktiga målsättningen är ännu högre satt.

– Vår vision är en färskvarubutik som är bland de bästa i Norden i sin storleksklass, säger Conny Holmström.

Sushi sju dagar i veckan är en av nyheterna i butiken. Michael Sharpels jobbar för Sushirullen vars koncept ligger till grund för produktionen.

Foto: Susan Berzelius

LÄS OCKSÅ: Handlarna tar tillbaka det klassiska namnet när butiken nyinvigs efter omfattande modernisering

Måltidslösningar, catering, sushi och middagstillbehör. Allt ska tillverkas i det egna köket där medarbetarna vässats under de gångna veckorna och nya kollegor har anställts.

– Mycket av våra framgångar har vi personalen att tacka för, säger Linda Holmström.

– De är drivna med hög kompetens och den grunden bygger vi vidare på nu.

På invigningsdagen klippte handlarparet bandet, det bjöds generöst på provsmakningar, tårta och kaffe och Nyköpingsborna slöt upp för att se det färdiga resultatet.

Butiksbakad prinsesstårta gick som smör när kunderna ville fira med sin butik Ica Supermarket Knuten. Ebba Bromée serverar för glatta livet.

Foto: Susan Berzelius

LÄS OCKSÅ: Firar tio år som vd – här är Per Strömbergs toppar och dalar: ”Det var naturligtvis inte acceptabelt” 

Namnet då? Knuten?

– Ja, det är roligt att ta tillbaka ursprungsnamnet. Vi har drivit butiken i 21 år och det finns kunder som aldrig har upphört att kalla den Knuten. Det känns bra med namnet och ny logga, säger Linda Holmström.

Enda smolket i bägaren är bristen på p-platser.

– Mark och utrymme finns men beslutsprocessen är frustrerande långsam. Vi håller tummarna att klartecken kommer inom kort. Under tiden får våra kunder ha stort tålamod, särskilt vid helgerna. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev