måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ombyggnad

Blir ombud för Systembolaget – butiken bygger ut för att klara anstormningen

Publicerad: 18 november 2022, 09:02

Foto: Pressbild

Ica Nära Riksgränsen blir ombud för Systembolaget. Nu bygger butiken ut för att klara anstormningen. ”De befintliga lokalerna som vi har är nog trånga”, säger butikschefen Erika Wohlin Zerpe.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Efter att Coop stängt sin butik i Katterjåkk dök möjligheten upp för Ica Nära Riksgränsen att ta över som ombud för Systembolaget. 

– När Coop i Katterjåkk stängde ner sin butik så fanns det ingen i närområdet som är ombud. Närmaste ombud finns i Abisko. Vi fick klartecken från Systembolaget och beslutade att bygga ut. Det blir som en utlämningspunkt kan man säga, säger Erika Wohlin Zerpe till Norrländska Socialdemokraten. 

En 100 kvadratmeter stor modulbyggnad med egen ingång byggs i anslutning till butiken. 

– De befintliga lokalerna som vi har är nog trånga. Så den bästa lösningen blev att beställa de här modulhusen som kommer att sättas upp vid butiken.

Bygget startar nästa vecka. Redan nu är det många som frågar när verksamheten drar igång – inte minst norrmän som åker över gränsen för att handla, berättar Erika Wohlin Zerpe. 

– Det har varit väldigt många som har frågat sedan vi gick ut med att vi blir systemombud istället. Det kommer nog att bli fullt upp här fram mot december och januari, kring jul- och nyårshelgerna, säger hon.

Målet är att butiken ska komma igång med ombudsverksamheten i början av december. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev