tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Koncept

Lifvs delar med sig av tekniken – fler sorters obemannade butiker kan vara på gång

Publicerad: 5 oktober 2021, 11:38

Daniel Lundh, grundare av Lifvs. Foto: Press

Lifvs släpper in andra handlare i tekniken för obemannat, rapporterar Dagens Industri, DI. Bolaget har flera avtal på gång med börsbolag, uppger tidningen.

Ämnen i artikeln:

LifvsObemannat

BT


- Vi fortsätter expansionen av livsmedelskedjan i Sverige och blickar även internationellt Men vi ska nu licensiera vår tekniska plattform till andra aktörer inom handeln och blir därmed främst ett tjänsteföretag i techsektorn, säger grundaren Daniel Lundh till DI.

Han spår att butiksdöden hör till historien om man som retailaktör agerar och digitaliserar.

- Vi har flera avtal på gång med börsbolag. Framtidens butiker kommer att vara hybridlösningar där personalen kan ta bättre hand om kunderna än genom att bara stå i kassan, säger han till DI.

Vilka butikskedjor de ska teckna avtal med avslöjar han inte för tidningen, men en vill addera obemannat, en vill konvertera befintliga butiker till semiobemannat och en vill ha plattformen för att samla kunddata. Bedömningen är att alla vill ge kunderna en bättre köpresa i butiken. 

- Vi onboardar kunden när den går in i butiken och håller kunderna i handen hela vägen till köp. Det är en stor fördel, säger han. 

Lifvmedelskedjan Lifvs tekniska plattformen är byggd för att kunna hantera vilken produkt som helst och lämpar sig för alla typer av butiker, enligt Daniel Lundh. Obemannad drift lämpar sig dock mer för bekvämlighetsprodukter, som just livsmedel, men även böcker, kläder och viss typ av byggnadsmaterial, konstaterar han i tidningen.

- De som byggt upp separata strukturer för e-handeln, fysiska butiker, DTC, och liknande kan aldrig äga relationen då de inte får en komplett bild av kunden. Alla större retailaktörer funderar på hur de kan slå ihop kanalerna och samla data på ett och samma ställe, vilket vår plattform gör, slår han fast. 

Lifvs kunder låser upp deras heldigtialiserade och dygnet runt-öppna butiker med mobilen som de också handlar med. Bolagets egenutvecklade plattform driftar butikerna och appen.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev