Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Koncept

Här testar Coop Nord hybrid: ”Bra komplement till den service som vi redan har”

Publicerad: 12 maj 2022, 12:24

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Daniel Norman

Coop Nord testar hybrid. Coop i Bjurholm i Västerbotten blir först ut med att ha öppet även när personalen har gått hem.


Ämnen i artikeln:

Coop NordObemannat

I dag inleds testet. Coop i Bjurholm kommer att ha öppet från 06-24 varje dag. De första två timmarna på morgonen och de sista fyra timmarna på kvällen kommer butiken att vara obemannad. 

Det rapporterar Folkbladet. 

Att Coop Nord valt just butiken i Bjurholm till testet med hybrid beror på att det är en liten ort där Coop har begränsade öppettider och där många arbetspendlar. 

– Vi har en hel del kunder som är boende i Bjurholm och som pendlar ut, jobbar skift eller obekväma arbetstider. Jag ser att det kanske kan bli ett bra komplement till den service som vi redan har, säger butikschefen Bodil Burström till tidningen. 

Några stora farhågor inför testet har hon inte. 

– Men det jag kan höra är att kunderna tänker direkt att svinnet ska öka. Ja kanske, men jag ser inte att det nödvändigtvis ska bli så heller, jag vill ju tro att kunderna är ärliga. Det är så klart kamerabevakning i lokalen, men snatterier och sådana saker förekommer på de flesta ställena även under bemannad tid, så förhoppningsvis blir det inte mer. 

Hon konstaterar emellertid att de flesta kunderna har varit positiva till testet. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop NordObemannat

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev