Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Koncept

Dubbel omskyltning i Skåne när Coop Syd tar upp kampen med Willys Hemma: ”Jobbar med pris varje dag”

Publicerad: 7 juni 2022, 07:28

”Det är naturligtvis jätteviktigt att titta på vilka konkurrenter som finns på platsen” sa Martin Runquist, vd Coop Syd, i samband med att han avslöjade nya orter för Xtra.

Foto: Agneta Renmark

Inte bara en, utan två Coop-butiker i samma stad byter till Xtra-konceptet på torsdag. Coop Syd vill locka nya kunder och medlemmar på orten där konkurrenten Willys Hemma redan är etablerade.


Ämnen i artikeln:

XtraCoop

Redan för en månad sedan kunde Dagligvarunytt berätta om Coop Syds omfattande Xtra-utrullning. Kristianstad var en av de sju orter som vd Martin Runquist avslöjade var aktuella för Xtra. 

Nu står det klart att Coop Syd ställer om två butiker i Kristianstad. Xtrabutikerna ligger bara knappa tre kilometer ifrån varandra, och mindre är två kilometer från ortens Willys Hemma-butik. Xtrabutikerna öppnar torsdagen den 9 juni. 

– Vi ser fram emot att välkomna gamla som nya medlemmar och kunder till Xtra i Kristianstad, säger Tommy Fougner, försäljnings- och driftschef i Coop Syd, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Kartläggning – här möter Coops lågprisoffensiv motstånd och så många orter finns med i lanseringsplanerna

– Prisvärdhet är viktigt i alla våra butiker men här ser vi en möjlighet att bredda oss och erbjuda ett butiksformat där vi jobbar med pris varje dag, säger Martin Runquist.

Vid midsommar ska Coop Syd ha 13 Xtra-butiker och vid slutet av 2022 ska antalet vara 20.

LÄS OCKSÅ: Experten ser mångmiljonpotential i Xtra-butikerna: ”Redan tappat en del kunder” 

Monika Nilsson Lysell

Reporter

monika.nilsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

XtraCoop

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev