måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Koncept

Amazon stänger flera av sina Go-butiker i USA – när nätjätten drar åt svångremmen

Publicerad: 10 mars 2023, 09:08

Amazon har totalt 29 Go-butiker i USA.

Foto: Pressbild

Amazon stänger åtta av sina 29 Amazon Go-butiker. Förra veckan meddelade e-handelsjätten att byggandet av ett andra huvudkontor pausas och tidigare i år varslades 18 000 tjänster.

Ämnen i artikeln:

AmazonObemannat

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


Amazon Go-konceptet låter kunderna plocka sina varor och sedan gå igenom en scanner som registrerar köpen. Konceptet lanserades 2016 och utmålades som framtiden för snabbköp. Amazon förväntade sig till en början att det skulle bli hundratals – kanske tusentals – Go-butiker i USA, enligt uppgifter som dock aldrig bekräftades av bolaget. Men sju år senare har siffran nått 29.

Två av butikerna som ska stängas ligger i Seattle där Amazons har sitt huvudkontor, två i New York och fyra i San Fransisco. Nyheten kommer en vecka efter att Amazon meddelat att man avbryter byggandet av bolagets andra huvudkontor, utanför huvudstaden Washington DC. I januari meddelade också bolaget att personalstyrkan ska bantas med 18 000 tjänster globalt.

”Som alla fysiska återförsäljare, utvärderar vi regelbundet vår portfölj av butiker och fattar optimeringsbeslut längs vägen. I det här fallet har vi beslutat att stänga ett litet antal Amazon Go-butiker i Seattle, New York City och San Francisco”, säger Amazon i ett uttalande som CNN tagit del av, och fortsätter:

”Vi förblir engagerade i Amazon Go-formatet, driver mer än 20 Amazon Go-butiker över hela USA, och kommer att fortsätta att lära oss vilka platser och funktioner som fungerar bäst för kunderna när vi fortsätter att utveckla våra Amazon Go-butiker.”

LÄS OCKSÅ: HUI:s dom – så går det för matbutikerna: ”Lågpristrenden väntas fortsätta”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev