onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Willys öppnar på anrikt City Gross-läge – och bjuder Maxi till kamp

Publicerad: 15 december 2022, 09:27

Arkivbild.

Foto: Thomas Ohlén

Willys öppnar en ny butik i Hyllinge, på samma plats där City Gross lågpriskoncept stänger vid årsskiftet. I och med det får även närliggande Ica Maxi ny konkurrens.

Ämnen i artikeln:

WillysAxfoodCity GrossIca MaxiLågpris

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Willys är på offensiven i Skåne. Sedan tidigare är det känt att kedjan ska öppna butiker i Burlöv, Klippan, Ramlösa, Hörby, Möllevångstorget och på Västra Hamnen i Malmö.

Nu meddelar kedjan att en ny etablering är på gång – i Hyllinge utanför Helsingborg.

LÄS OCKSÅ: Willys laddar för intensivt etableringsår – här är kedjans aggressiva plan: ”Finns vita fläckar”

– I tider med ökande priser och kostnader är Willys erbjudande, med ett brett sortiment och mycket låga priser, mer relevant än någonsin och vi ser en stor efterfrågan på nya Willysbutiker, säger etableringschefen Heinz Möller i en kommentar.

– Därför är vi glada att kunna öppna en butik i Hyllinge, som har en lång tradition av att vara en destination man åker till för att handla. Butiken blir ett bra komplement till våra övriga butiker i Helsingborgsområdet, fortsätter han.

Butiken kommer att öppna i det tidigare Familia-huset, som genomgår en stor renovering. Öppningsdatum är satt till någon gång mellan 2023 och 2024 och ytan blir cirka 3 200 kvadratmeter stor.

Etableringen innebär också att kedjan tar plats där City Gross lågpriskoncept Hyllinge Cash, som ska läggas ner vid årsskiftet, funnits sedan 2014.

LÄS OCKSÅ: City Gross om lågpriskonceptet – efter nedläggningen i Hyllinge: ”Handlar om en enskild butik”

Men City Gross historia på området går längre tillbaka än så. Här invigde familjen Bergensdahls den första butiken 1993, då som en stormarknad som dock lades ner i samband med konverteringen till Cash.

Nu blir det dock Willys som tillfogar ytterligare en stormarknad till platsen – där Ica Maxi Hyllinge i många år stått ensamt med formatet.

Sannolikt innebär etableringen en intensivare lokal batalj för Maxi-butiken, som omsatte nära 390 miljoner kronor 2021.

LÄS OCKSÅ: Ekonomiska jättelyftet för Ica Maxi – här är listan med siffror för alla 88 stormarknader

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev