måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Willys öppnar nytt på efterlängtat läge: "En jättehajp"

Publicerad: 27 januari 2023, 12:44

Arkivbild

Foto: Susan Berzelius

Om två veckor öppnar Willys på det efterlängtade läget i Sölvesborgs kommun, där man tar kampen mot Maxi och Lidl i Bromölla. "Det har varit en jättehajp kring det här", säger butikschefen Cecilia Löfberg till lokalpressen.

Ämnen i artikeln:

Willys

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Snart är det dags. Willys planer på att etablera en butik i Sölvesborg har funnits i flera år och den 9 februari blir det slutligen premiär.

Platsen har betraktats som en "vit fläck" på lågprisaktörens butikskarta.

– Det har varit en jättehajp kring det här. Vi blir stoppade av folk vi möter på stan som frågar när vi öppnar, säger butikschefen Cecilia Löfberg till lokaltidningen Kristianstadsbladet.

LÄS OCKSÅ: Exklusiva siffror: Superlyft för tre utmanare – drar ifrån Ica Maxi

Läget invid E22 beskriver hon som "fantastiskt" och tillägger att konkurrensen från Ica Supermarket i Sölvesborg samt Ica Maxi och Lidl i Bromölla känns eggande.

– Konkurrens är bra. Det triggar oss att hålla oss på tårna, både att hänga med i all utveckling och att leverera Sveriges billigaste matkasse, säger hon.

I butiken pågår nu arbetet inför öppningen för fullt. Omkring 10 000 varor ska fyllas på hyllorna vid stormarknaden, som också planerar att starta e-handel så småningom.

Totalt blir personalstyrkan 30 till antalet och samtliga fyra chefer i butiken är kvinnor.

– Det brukar ofta vara mixat, men de här tjejerna var mest lämpade. De har extremt mycket erfarenhet, säger Cecilia Löfberg till Kristiandstadsbladet.

LÄS OCKSÅ: Xtra på väg att gå om Willys Hemma – här ska kedjan öppna fler butiker

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev