Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Willys öppnar i Klippan: ”Kan definitivt sätta fart på konkurrensen”

Publicerad: 18 mars 2021, 13:25

Willys ska öppna i Klippan hösten 2022.

Willys är på väg till skånska Klippan. ”En växande kommun med många pendlare”, säger etableringschef Tor Gullberg.


Under hösten 2022 väntas den nya butiken stå färdig och etableringen innebär ett 40-tal nya arbetstillfällen.

Läget blir vid en av ortens södra huvudinfarter, direkt söder om järnvägen. Butiken kommer att ligga i korsningen Fabriksallén-Kyrkogatan med goda parkeringsmöjligheter, skriver Willys i ett pressmeddelande.

Butiken ska erbjuda mycket färskvaror och en stor andel ekologiskt och miljömärkt – tillsammans med e-handel och Hämta-station.

I direkt anslutning till butiken planerar Gotska Fastighets AB även etablering av ytterligare handelsverksamhet. På området direkt söder om butiken planerar kommunen för ett nytt bostadsområde med blandad bebyggelse.

– Klippan är intressant för oss av flera anledningar, dels är det en växande kommun med många pendlare och dels finns det ett väldigt begränsat utbud av mataffärer på orten i dag, säger Tor Gullberg och tillägger:

– Många väljer i dag att handla livsmedel utanför kommunen. Vi tror att det blir positivt för de boende i Klippan att det kommer en ny matbutik som definitivt kan sätta fart på konkurrensen.

 

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.