fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Willys fortsätter att utveckla butiksnätet: ”Har letat mark länge”

Publicerad: 18 maj 2021, 11:29

Willys fortsätter att expandera och utveckla sitt butiksnät.

Foto: Gustaf Olsson

Willys vill öppna en butik i Arvika och ska ha kikat på en tomt på Myråsen, granne med Mekonomen. I Orminge i Nacka byter kedjan läge då huset butiken ligger i ska rivas.

Ämnen i artikeln:

Willys

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Willys är intresserade av att öppna en butik i Arvika. 

På uppdrag av kedjan har fastighetsbolaget Propulus Market II AB kommit in med en förfrågan om att köpa mark på Myråsen. 

– Willys vill gärna ha sina butiker centralt, nära bostadsområden och så och inte bara på externa handelsområden. Så har jag uppfattat det. Man vill kunna erbjuda en butik där man storhandlar men även en butik man har nära till. De har letat mark för lokalisering i Arvika länge, vi har dock inte haft mark som varit tillräckligt attraktiv men nu har vi det, säger Ida Svensson, samhällsbyggnadschef på Arvika kommun till Arvika Nyheter. 

Innan en etablering kan äga rum måste emellertid detaljplanen ändras. 

Det är fler förändringar på gång i Willys butiksnät. 

I Orminge, som ligger i kommundelen Boo i Nacka kommun, kommer kedjan att byta läge. Detta då Hanverkshuset, där Willys i dag har en butik, ska rivas och ersättas nytt. 

Den stor nu klart att kedjan i stället kommer att öppna en matbutik i botten på ett höghus, 20 våningar högt, som byggs i Orminge centrum. 

Det pågår en större förändring av centrumet där det skapas plats för 450 bostäder och 6.000 kvadratmeter handel samt annan service. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev