måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Willys en vecka efter branden i Borås: “Butiken mindre skadad än vi trodde”

Publicerad: 28 maj 2021, 12:19

Willys kommunikationschef Johanna Eurén arbetar för att informera kunder och medarbetare efter branden i Borås.

En vecka efter den kraftiga branden i Borås pågår utredningen – och Willys arbetar för att lösa situationen, ”Vi jobbar för fullt med olika alternativ”, säger kedjans kommunikationschef Johanna Eurén.

Ämnen i artikeln:

Willys


Förra fredagskvällen brandskadades Willys-butiken i Borås svårt. Fastigheten, som också inrymmer bland annat ett ÖoB-varuhus tillsammans med två mindre butiker, ligger på handelsplatsen Knalleland och Willys-butiken här är kedjans enda i Borås.

Trots att mycket fortfarande är oklart har Johanna Eurén en viktig uppdatering.

– Vår butikslokal är mindre skadad än vi först trodde, efter det första intrycket. Det är fastighetens övre plan och taket som drabbats hårdast. Det har framför allt brunnit i lagerutrymmen, dock inte i våra lokaler.

 Så fastigheten går att rädda?
– Ja, det är fastighetsägarens bedömning i dagsläget.

 Är orsaken till branden klarlagd?
– Nej, detta är fortfarande under utredning.

 Finns någon prognos för när verksamheten i fastigheten kan vara igång igen?
– Nej, inte än. Vi jobbar med flera alternativ; total eller delvis stängning av fastigheten, att reparationer kan pågå i vissa delar och att verksamheten kan återstarta i omgångar. Hur det kommer att se ut är ännu för tidigt att säga, men ambitionen är givetvis att komma igång igen i butiken så snart som det bara är möjligt.

Hur ser det ut för Willys-personalen?
– Ingen kan förstås jobba i Borås i dagsläget och vi gör det yttersta för att ta hand om alla medarbetare. Dialogen är igång, mellan medarbetarna och tillsammans med butikschefen. Samtliga får tills vidare lön via försäkringar, men är för tidigt också här att säga på kort sikt hur det fortsatta jobbet ser ut. Det finns olika alternativ, till exempel tillfälliga uppgifter i andra Willys-butiker. 

Hur informerar ni och kommunicerar med kunderna?
– Vi har kontakt med många via vår kundklubb Willys Plus och mejlar information och uppdateringar om läget. Vi tittar också hur vi kan hjälpa kundkretsen i Borås med deras matinköp. Närmaste Willys-butiker ligger i Ulricehamn, Skene, Ulricehamn och Landvetter. Många som har vägarna förbi där, och jobbar på annan ort, kan handla i de butikerna, men det fungerar ju inte för alla. Det vi samtidigt erbjuder sedan tidigare är hemleveranser från vårt plocklager i Göteborg.

Vad händer närmast?
– Vi jobbar för fullt, i olika spår, för att hitta olika lösningar och se hur butiken kan återöppnas så snart som möjligt. Vi tittar också bland annat på om vi ska utöka områdena för hemleverans för vår e-handel för att hjälpa kunderna, säger Johanna Eurén. 

Läs mer: Mycket oklart kring den kraftiga branden hos Willys: ”Butiken betyder oerhört mycket för oss” 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev