onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Varmt välkomnande för ny Coop-butik – hoppas på säljfest i sommar: ”Kommer bli högt tryck”

Publicerad: 17 juni 2022, 11:14

Förväntansfulla kunder utanför butiken i Piteå. Foto: Pressbild

Igår hade nya Coop Strömlida i Piteå premiäröppning. Efter en lyckad invigning där Piteborna visade sin uppskattning tror butikschef Patrick Uusitalo på en stark sommar för butiken. ”En kvinna grät för hon var så lycklig.”

Ämnen i artikeln:

CoopCoop Norrbotten

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Nu har Coop Strömlida i Piteå slagit upp dörrarna för första gången. I går var det invigning av butiken och det slutade i succé.

– Invigningen gick riktigt bra, det var över förväntan och blev en väldigt bra försäljning, säger butikschefen Patrick Uusitalo och lägger till:

– Kundtillströmningen var bra i början, sen dippar det alltid efter en stund och då blev det lite lugnare. Däremot hade vi en jättestor försäljning sista timmen, då var det en i personalen som berättade för mig att det berodde på att det var mycket ungdomar som var i farten.

Butiken ligger på ett eftertraktat ställe där man har grannar i form av gymnasieskolan Strömbackaskolan, kommunhuset och lasarettet.

Dessutom ligger det flera nybyggda hyreshus och även villor i närheten eftersom området ligger ut mot stadens golfbana.

– Det känns som att läget är eftertraktat och önskat och jag har fått så mycket stöd av Piteborna. Igår var det en kvinna som grät för hon var så lycklig och sa: 'Jag har bott här i över 40 år och äntligen får vi en butik'. Det värmer så fruktansvärt, säger Patrick Uusitalo.

Han har tidigare arbetat i 22 år på Coop i Luleå och även gjort en avstickare som avdelningschef på Elgiganten.

Men nu blir alltså Patrick Uusitalo butikschef för ett eget Coop och han har en hög förhoppning om goda försäljningsresultat under sommaren.

– Piteå är en speciell stad och som sommarstad är den fantastisk. Efter midsommar är det dags för Piteå Summer Games. Det är som ett mindre Gothia cup och det kommer tusentals fotbollsspelare. Det ligger många fotbollsplaner nära min butik så det kommer bli högt tryck, säger han.

Patrick Uusitalo var väldigt nöjd över kundernas engagemang. Foto: Pressbild

Utöver midsommarveckan och Piteå Summer Games blir det även festival, Piteå drag race och Nolia, tre evenemang som Patrick Uusitalo tror kommer locka mycket människor.

– Sen när alla sommarevenemang är över öppnar skolan igen i augusti och vi får vårt kundunderlag där.

Butikens öppettider är just nu 7-22, men i framtiden finns planer på att göra den till en hybridbutik med dygnet runt-öppettider.

– Den förbereds för att kunna bli en hybridbutik men det är inte beslutat om när ännu. Vi måste först se hur försäljningen och kundunderlaget ser ut.

 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev