Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Etablering

Uppstickare sätter orientalisk krydda på Kista galleria: ”Något vi inte har sett i Sverige förut”

Publicerad: 23 april 2021, 11:45

Orientaliska uppstickaren Prima Gross öppnar i Kista galleria.

I vår får Ica, Coop och Lidl sällskap av Prima Gross, ett nytt koncept inom orientaliska dagligvaror i Kista galleria. ”En modern livsmedelsbutik med ett spännande sortiment”, säger Mohamed Kalle Khalifi.


Prima Gross är en startup som öppnar sin första butik. På 850 kvadratmeter, i anslutning till foodcourten, kommer Prima att erbjuda orientaliska livsmedel, grönsaker och mejerivaror med koppling till Medelhavet och Mellanöstern.

Butiken blir en fjärde dagligvaruaktör i gallerian, tillsammans med Ica Kvantum Kista, Lidl och Coop Kista.

– Det här är något vi inte har sett i Sverige förut. En modern livsmedelsbutik med hög kvalitet, ganska lik en traditionell butik men med ett mycket mer spännande sortiment av kryddor, frukt, grönsaker och olika tillbehör som efterfrågas av kunderna men är ganska sällsynta i andra butiker, säger Mohamed Kalle Khalifi på Prima Gross.

Kista galleria är en mötesplats för Järvaområdet och Katja Bolander, centrumchef på Citycon, menar att utbudet av dagligvaror är viktigt för att möta efterfrågan från de boende.

– Det är roligt att Prima Gross väljer att etablera sig här med sin första butik. Ica Kvantum med färdiga måltidslösningar, Lidl med fokus på priser och Prima Gross med sitt orientaliska sortiment ger oss ett fantastiskt erbjudande inom livsmedel som jag inte tror något annat förortscentrum kan slå i dagsläget, säger Katja Bolander.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.