Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Etablering

Trots tuffa tider – Eurocash satsar och förvärvar stormarknad

Publicerad: 15 Januari 2021, 06:18

Axfood-ägda Eurocash förvärvar Långsflons Stormarknad. ”Vi tror på fortsatt god tillväxt för gränshandeln på lång sikt”, säger vd Johan Svensson, trots att läget i dag är dystert.


Ämnen i artikeln:

GränshandelAxfood

Eurocash förvärvar stormarknaden i Långflons köpcentrum, som ligger nära norska gränsen i Torsby kommun.  

– I en tid när gränsen är stängd så väljer vi att blicka framåt. När pandemin är över så kommer de norska kunderna tillbaka, vi tror på fortsatt god tillväxt för gränshandeln på lång sikt, säger Johan Svensson. 

Eurocash tecknade 2018 en avsiktsförklaring om att bygga en butik på handelsplatsen. Nu förvärvas i stället den befintliga butiken i centrumet. 

– Det är en fin och väletablerad butik med ett väldigt bra läge i centrumet. När vi fick erbjudande om att ta över lokalen valde vi att göra det i stället för att etablera en helt ny butik, säger Johan Svensson.

Till ytan är den 3 500 kvadratmeter stor och lockar både norska och svenska kunder. Orter som Trysil och Elverum finns inom upptagningsområdet, men också turistdestinationerna Sälen och Branäs på den svenska sidan. 

Övertagandet sker 1 februari. Butiken kommer sedan att byggas om enligt Eurocash nya koncept. De 25 personer som i dag arbetar där kommer erbjudas fortsatt anställning hos den nya ägaren.  

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

GränshandelAxfood

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.