Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Tre nya butiker på samma ort under nästa år: ”Satsningarna kräver fler butiker”

Publicerad: 6 december 2021, 09:23

Batterifabriken Northvolt är en av många satsningar i norr som skapar arbetstillfällen.

Foto: Northvolt

Storinvesteringarna i norra Sverige skyndar på etableringen av nya dagligvarubutiker. I Skellefteå är tre nya butiker på gång under 2022. ”Tillväxttakten kräver nyetableringar” säger Lars Carlstedt, Coop Nord.


Ämnen i artikeln:

WillysIca SupermarketCoopCoop Nord

Som Dagligvarunytt kunde berätta i en stor kartläggning nyligen väntar industriinvesteringar på tusen miljarder kronor i norra Sverige. En av orterna som redan ser effekterna av satsningarna är Skellefteå där framför allt uppförandet av batterifabriken Northvolt skapar tusentals jobb, ställer krav på ny infrastruktur, mer samhällsservice och inte minst mer och större dagligvaruhandel.

LÄS OCKSÅ:  Handeln växlar upp inför miljardregnet över norra Sverige - ”Vi är laddade” 

Under 2022 kommer inte mindre än tre nya dagligvarubutiker att slå upp portarna i den västerbottniska kommunen: Stora Coop, Willys och Ica Supermarket Torget (omlokalisering).

Stora Coop byggs vid E 4 på området Eriksberg, Willys flyttar in i handelshuset som byggs på Anderstorpsområdet och Ica Supermarket Torget flyttar in i nya lokaler några kvarter ifrån sin nuvarande plats i centrala Skellefteå..

Lars Carlstedt, fastighetschef för Coop Nord, anser att underlaget räcker till alla aktörer och känner sig redo för att slåss om kundernas uppmärksamhet.

- Vi är alltid glada över att det finns en sund konkurrenssituation. Skellefteå befinner sig i en kraftig expansion, vi vet att kommunen gör de största per capita-investeringarna av alla kommuner. Stan ska växa med 5 000 bostäder, med den tillväxttakten måste du ha nyetableringar för att möta den ökade köpkraften, säger Lars Carlstedt till tidningen Norran.

Samtliga tre butiker invigs under sommaren och hösten nästa år.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev