måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Träden sinkar Lidl – nu väntas butiken kunna öppna först nästa sommar

Publicerad: 3 januari 2023, 09:13

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Kalle Östgren

En trädstrid med länsstyrelsen har sinkat Lidls planer på en ny butik i Borås. Nu är förhoppningen att butiken ska kunna öppna sommaren 2024.

Ämnen i artikeln:

Lidl

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ett parkeringshus med en Lidl-butik i botten ska byggas vid Brodalsmotet i Borås. Bygget har blivit försenat. I somras hoppades man kunna komma igång nu, i början av 2023, men så blir det inte.

En strid med länsstyrelsen angående 30 lindar som står på platsen gör att bygget inte kan komma igång förrän till sommaren, rapporterar Borås Tidning.

–  Det står 40 lindar där på parkeringsplatsen. Vi behöver ta bort 30 av dem, de som är mitt på ytan. Vi har behövt godkännande från länsstyrelsen och det har dragit ut på tiden, säger Hanna Mund, vd för Borås kommuns pakerings AB, till tidningen.

Det är det parkeringsbolaget som gör satsningen tillsammans med Lidl.

LÄS OCKSÅ: Lidls tillväxt bäddar för expansion: ”Intresset är stort från markägare”

Länsstyrelsen först sa nej till att ta bort träden. Den ansåg dessutom att detaljplanen behövde göras, något Lidl och parkeringsbolaget överklagade till mark- och miljödomstolen som gav dem rätt.

I november fick parterna klartecken från länsstyrelsen att gå vidare med planerna. En förutsättning är emellertid att de bekostar planering av nya träd på annan plats i kommunen.

– Vi går ut med en gemensam upphandling i januari eller februari. Sedan behöver marken saneras. Det ska Borås stad göra till våren, säger Hanna Munde till Borås Tidning.

Därmed ska bygget kunna komma igång i juni vilket gör att Lidls butik skulle kunna öppna ett år senare, sommaren 2024.

LÄS OCKSÅ: Ica Maxis vassa replik – här är jättens offensiva plan för att gå om Lidl

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev