Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Etablering

Tempo lägger till i skärgården – växer med tre butiker: ”Konceptet fungerar lika bra på öar”

Publicerad: 22 april 2021, 05:00

Tempo stärker positionen i Stockholms skärgård med tre nya butiker innan midsommar.

Foto: Lars-Åke Holst

Tempos offensiv fortsätter i ett högt tempo. Nu har kedjan värvat ytterligare tre handlare. ”Välskötta butiker som kan växla upp”, säger affärschefen Henrik Sved.


Ämnen i artikeln:

TempoAxfood

Dagligvarunytt avslöjade i början av februari att Tempo skulle växa med minst sju butiker innan sommaren och att tre av dessa finns i Stockholmsområdet.

Nu har handlarna skrivit på för kedjan.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna ytterligare tre välskötta butiker, säger Henrik Sved till Dagligvarunytt om tillskotten på Sandhamn, Runmarö och Nämdö.

Henrik Sved, affärschef för Tempo.

Foto: Thomas Ohlén

Tempo finns framför allt bostadsnära på större orter eller på landsbygden men kedjan förstärker alltså närvaron även i Stockholms mellersta skärgård.

– Handlarna ser att Tempos koncept fungerar lika bra i storstäder som på öar i skärgården där handeln ofta är koncentrerad till sommaren.

Tack vare bytet till Tempo får butikerna tillgång till ett betydligt större sortiment av bland annat färskvaror via Axfood-koncernens inköps- och logistikbolag Dagab.

Samtidigt vässas kampanjtrycket i de tre butikerna.

– Priserna blir mer konkurrenskraftiga, säger Henrik Sved.

Westerbergs Livs är enda dagligvarubutiken på Sandhamn och har under vintern och våren genomgått en större uppgradering och utrustats med ny kyl- och frysanläggning.

I dag, torsdag, öppnar den som Tempo.

Caroline Wedberg, handlare på nya Tempo på Sandhamn.

– Jag är förväntansfull inför bytet och att vi erbjuder en helt ny butik som känns rymligare och fräschare. Sortimentet avgjorde när vi valde Tempo. Vi kan erbjuda ett bredare sortiment med fokus på färskvaror, bra färdigmat och ekologiska varor, säger handlaren Caroline Wedberg.

Butiken på Runmarö profileras också om från Handlar´n till Tempo och öppnar i början av maj.

Nästa år planeras en renovering av butiken.

Calle Hamacher, handlare på blivande Tempo på Runmarö.

– Vi får ett komplett utbud av varor och ett jämnare flöde av leveranser. Vi utökar sortimentet inom alla varukategorier och jag är extra glad för delikatesser och chark. Vi blir en fullsortimentsbutik så kunderna behöver inte åka in till fastlandet, säger handlaren Calle Hamacher

Guns Livs på Nämdö tillhörde fram till för några år sedan Ica Nära-profilen men har fram till nu ingått i konceptet Nära dej.

Fastigheten byggs om och butiken öppnar som Tempo lagom till midsommar – och dessutom får hela hamnen ett lyft med restaurang och renoverad sjömack.

Robert Sörman, handlare på blivande Tempo på Nämdö.

– Vi får en komplett butik tack vare Tempo. Hos oss kan man handla basvaror men även frukt och grönt, kött och delikatesser. Vi kommer att jobba för minskat matsvinn genom synergi mellan butik och restaurang, säger handlaren Robert Sörman.

 

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

TempoAxfood

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.