söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Surströmming oväntad publikdragare när Coop Nords mångmiljonssatning öppnade: ”En hit”

Publicerad: 18 augusti 2022, 13:26

Stormarknadschefen Jörgen Furberg är nöjd med dagens öppning av Stora Coop Norrböle.

När Coop Nords mångmiljonsatsning i Skellefteå öppnade i dag blev ett parti surströmming en oväntad publikdragare. ”Allt tog slut, säger stormarknadschefen Jörgen Furberg.

Ämnen i artikeln:

Coop Nord

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Skellefteå är en av orterna i norr som expanderar snabbt tack vare miljardinvesteringar inom industrin. Konsumentföreningen Coop Nord har investerat 100 miljoner kronor i en ny stormarknad för att möta ortens växande behov av dagligvaruhandel.
I dag slog den nya stormarknaden Stora Coop Norrböle upp portarna. 

– Det gick över all förväntan. Folk har strömmat in. Tekniken har varit med oss. Och de 500 tårtbitarna och goodie-bagsen gick åt snabbt. Det känns jättebra och min personal är jättenöjd, säger en entusiastisk Jörgen Furberg som axlar rollen som stormarknadschef för första gången. 

LÄS OCKSÅ: Han ska leda Coop Nords nya storsatsning: ”Att få vara med från scratch är jäkligt roligt”  

En lite mer oväntad publikdragare blev partiet med surströmming. Men att surströmming blivit en bristvara i år tvingade butiken att styra upp försäljningen. 

– Bara att kunna erbjuda surströmming en stund blev en hit. Vi hade en maxbegränsning på två burkar per kund och en vakt från Sequritas fick hålla lite koll. Allt tog slut. Det fanns ett stort intresse minst sagt, nu när det är svårt att få tag på, säger Jörgen Furberg. 

Coop Nords nya etablering är en stormarknad av mindre modell med en yta på 1 700 kvadratmeter och ett 30-tal anställda. Omsättningen väntas landa på 100 miljoner kronor.  Butiken har ett brett sortiment, men med ett särskilt fokus på färskvaror. 

Kan det bli en utmaning med delikatessdisk och mycket färskvaror givet matprisinflationen och en minskad köpkraft bland många konsumenter? 

– Det kanske är en anledning till att vara lite mer försiktig när man köper in så att det blir rätt mängder. Men som en helt ny butik måste vi ändå känna av kundernas efterfrågan och jag tror att många kommer fortsätta unna sig en fin bit kött ibland, säger Jörgen Furberg. 

Jörgen Furberg lyfter i stället fram en annan farhåga. 

– Jag märker däremot av att det generellt sett är lite svårt få tag på vissa varor. Där har vi ett stort jobb att göra också mot lokala producenter och leverentörer som vi gärna jobbar med, säger han. 

 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev