Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Storsatsning på hybrider – här slår Coop till med tre butiker: ”Vi kan få samma utväxling”

Publicerad: 13 maj 2022, 07:36

Coop fortsätter att satsa på hybridbutiker med betydligt längre öppettider. Den första inom Coop öppnades i Unnaryd i Halland i april förra året.

Foto: Coop

Coop fortsätter offensiven med hybrider. Tre butiker ska byggas om till sådana. ”Därmed kan vi förbättra servicen och öka försäljningen”, säger vd Richard Hedsand.

Ämnen i artikeln:

CoopCoop Oskarshamn

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Dagligvarunytt kan i dag berätta att Coop Oskarshamn planerar att bygga om tre av sina 17 butiker i marknadsområdet i östra Småland till så kallade hybrider.

Här är dessa:
Coop Berga
Coop Figeholm
Coop Påskallavik

– Butikerna finns på mindre orter och genom hybrider skulle vi kunna öppna tidigare på morgonen och stänga kanske elva på kvällen eller vid midnatt, säger Richard Hedsand till Dagligvarunytt.

LÄS OCKSÅ: Tapp fem år i rad – nu lovar Coop-chefen vändning: ”Ska prestera riktigt bra” 

Förebilden för Coop Oskarshamns senaste offensiv är Coop i Unnaryd i Halland som var första hybridbutik inom Coop.

Coop i Unnaryd har tack vare investeringen förlängt öppettiderna med 49 timmar i veckan och haft en remarkabel försäljningstillväxt.

– Jag har haft mycket kontakt med deras vd Mikael Hellström och vet att de är mycket nöjda med utfallet. Vår bedömning är att vi kan få samma utväxling. Många pendlar från Berga, Figeholm och Påskallavik och jobbar oregelbundna tider. Då är det värdefullt för dem att kunna göra inköp tidigt eller sent.

LÄS OCKSÅ: Coop firar ett som hybrid – här är kundernas och butikens starka reaktioner 

Coop Oskarshamn har fått bygglov och hoppas kunna starta ombyggnationer av de tre butikerna direkt efter semesterperioden.

– Förhoppningsvis är vi igång det här året, säger Richard Hedsand.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev