Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Stark start för jätten i fjällen: ”Fått mycket uppskattning”

Publicerad: 1 december 2020, 08:13

Ica Nära blev Ica Supermarket i Lindvallen i Sälen. Nu berättar ena handlaren om starten för nya butiken. ”Det har gått över förväntan”, säger Maria Olsson.


Ica Fastigheter började bygga Ica Supermarket i Lindvallen för drygt ett år sedan vid ett mer tillgängligt och attraktivt läge vid riksväg 66.

Nu har butiken alltså invigts.

– Öppningsdagarna har gått mycket bra och över förväntan. Det känns skönt att äntligen kunna ta emot kunderna och visa dem vår fina butik, säger Maria Olsson till Dagligvarunytt.

Ica Supermarket ersatte Ica Nära vid Experium och skidbackarna och har 1 400 kvadratmeter säljyta.

Fastigheten är byggd i massivt svenskt trä och utanför finns 320 parkeringsplatser jämfört med bara 40 vid tidigare Ica Nära.

Läs mer: Hon startade som säsongsarbetare - nu är hon handlare i sin egen butik 

– Vi har fått mycket uppskattning från kunderna som besökt butiken vilket vi såklart är väldigt glada för. Alla medarbetare har jobbat hårt för att skapa en fantastisk butik och ett kunderbjudande som vi är otroligt stolta över.

Se bilder från Ica Supermarket Lindvallen i bildspelet nedan

Intresset för nya Ica Supermarket i Lindvallen har varit stort hos boende i Sälen och kringliggande orter och de försäsongsturister som finns i området

Läs mer: Stor revansch för fjällbutikerna – som laddar för ny invasion 

– Många har besökt butiken sedan öppningen men tack vare större ytor, självbetjäningskassor och längre öppettider så upplevde vi ingen trängsel eller köbildning, säger Maria Olsson.

Sälenfjällens stora anläggningsägare Skistar siktar på att öppna backarna i Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället fredag 18 december.

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.