Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Snart blir driftsledaren kötthandlare: ”Kunderna beredda betala för kvalitetsvaror”

Publicerad: 7 maj 2021, 06:07

Anders Åsander, för närvarande driftsansvarig på Ica Supermarket Esplanad i Sundsvall. Men snart kan han vara kötthandlare i närbelägna Matfors.

Foto: Pressbild

I hela sitt yrkesverksamma liv har Anders Åsander arbetat med kött och chark. Nu planerar han att lämna en trygg butiksanställning och starta en köttbutik i Matfors i Medelpad.


Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketSortiment

Anders Åsander har varit anställd på Ica Supermarket Esplanad i Sundsvall i 13 år, numera som driftansvarig men han har tidigare arbetat med kött och chark i samma butik.

– Att driva en egen, nischad köttbutik är något av en dröm som jag närt länge, säger Anders Åsander.

– Min farfar drev en köttbutik i precis den lokal som vi håller på att göra i ordning i Matfors, så det finns verkligen i generna det här med köttet.

Planeringen av och arbetet med köttbutiken sköter Anders Åsander på sin fritid. 

– Alla tillstånd är inte klara än, lokalerna måste färdigställas först men sen hoppas vi få klartecken för verksamheten. Men tills vidare är jag kvar i Ica-butiken.

Hur är konsumenternas intresse för kött i dag?

– Efterfrågan på kvalitetskött och särskilt svenskt sådant är jättestor. Framför allt vill många ha kvalitetskött. Många har dragit ner på sin köttkonsumtion men när de väl äter kött ska det vara bra varor.

– Jag räknar med att butiken får ett stort upptagningsområde. Att många är beredda att åka långt för att handla kvalitetsvaror.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketSortiment

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev