Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Skogen fällde Willys etableringsplan i Arvika: ”Det blir inget”

Publicerad: 18 november 2021, 10:47

Willys plan för en ny butik i Arvika stoppas.

Foto: Susan Berzelius och Kalle Östgren

Politikerna säger nej till Willys plan för en ny butik i Arvika – i centrum av diskussionen om etableringen står en skog. ”Med tidigare aviseringar från våra samarbetspartier så blir det inget”, säger kommunalrådet Peter Söderström (S).


Ämnen i artikeln:

Willys

I maj offentliggjorde Willys sin plan att öppna en butik vid bostadsområdet Myråsen, nära riksväg 61 och länsväg 172, i värmländska Arvika.

Men eftersom byggnationen skulle påverka en uppskattad skog togs planen inte emot väl bland de boende i området.

Sedan i våras har det lokala motståndet växt. Bland annat tog bostadsrättsföreningen Kvartetten med ansvariga politiker på en rundvandring i skogsområdet, där politikern Anders Skogsberg (SD) också tältat och hungerstrejkat.

I tisdags hölls möte om detaljplanen för ”Arvika norra infart” – med ett nej från Socialdemokraterna till etableringen mellan Myråsen och Mekonomens butik . 

Socialdemokraterna är det styrande partiet i kommunen, dock utan egen majoritet – men avslaget från (S) innebär att etableringsplanen stoppas.

– Med tidigare aviseringar, bland annat från våra samarbetspartier, så blir det inget, säger Peter Söderström till Värmlands Folkblad.

Kommunalrådet menar dock att samrådet kring frågan gett nya insikter.

– Det har skapat en diskussion runt värdet av den tätortsnära skogen. Just värdet av den här skogen har vi fått se med andra ögon under den här processen. Hur välanvänd den är av dem som bor nära. Det har fört något positivt med sig för framtiden, säger Peter Söderström till tidningen.

Arvika kommun hoppas nu kunna diskutera andra platser för en Willys-etablering.

– Historiskt har det förts diskussioner med Willys. Men det är klart att det finns andra möjliga områden runt Arvika som vi kan titta på ihop med dem, säger Peter Söderström till Värmlands Folkblad.

LÄS OCKSÅ: LISTA: Butiksboom – här är siffrorna över dagligvarujättarnas kamp om Sverige 

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Willys

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.