Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Samarbetet fortsätter – här flyttar apotekskedjan in hos Coop

Publicerad: 9 november 2022, 12:41

Nu har Doz Apotek öppnat ett nytt apotek på Solberga handelsplats och utökar därmed sitt samarbete med CBS.

Foto: Press

Nu har Doz Apotek öppnat på Solberga handelsplats i Strängnäs med Stora Coop som närmsta granne. Apotekskedjan har sedan 2019 ett samarbete med Coop butiker och stormarknader, CBS: ”Nu förstärker vi samarbetet med Coop” säger apotekskedjans vd.

Ämnen i artikeln:

Coop Butiker och Stormarknader

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


I veckan har Doz Apotek öppnat en helt ny butik. Butiken på Solberga handelsplats i Strängnäs får Stora Coop som närmsta granne. Om den strategiska placeringen, säger apotekskedjans vd så här i ett pressmeddelande: 

– Detta är vårt andra apotek i Strängnäs och ytterligare ett steg i att positionera oss för att vara där kunden är. Vi förstärker vårt samarbete med Coop och därmed är Solberga handelsplats ett självklart val som innehar en central roll för handel i Strängnäs med omnejd. 

Handelsplatsen ligger i nära anslutning till E20 och samlar några av Sveriges största varumärken inom detaljhandeln. Nu får handelsplatsen sitt första apotek när kedjan öppnar i nya lokaler för första gången i Sverige. 

– Detta är Sveriges första nyöppning av DOZ Apotek och tillsammans med våra ägare och kunder ser vi framemot att fortsätta vara konkurrenskraftiga med innovativa kunderbjudanden som vår drivkraft, säger Stig Tornell. 

Doz Apotek har 72 fysiska butiker i Sverige och en fullskalig e-handel. Tidigare hette apotekskedjan Lloyds Apotek, men samtliga butiker byter till det nya varumärkesnamnet under hösten.

Under hösten 2019 avslöjade Coop butiker och stormarknader planerna på samarbetet med dåvarande Lloyds Apotek. Då handlade det om två testbutiker, men med möjlighet att rulla ut konceptet bredare – om det föll väl ut. Nu inleds alltså ett sådant samarbete i Strängnäs. 

LÄS OCKSÅ: Coop och Lloyds inleder samarbete: ”Ska dra kunder till varandra” 

Dagligvarunytt har sökt Coop Butiker och Stormarknader för en kommentar. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev