Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Problem för Lidls nysatsning i Sollefteå: ”Har kommit grus i maskineriet”

Publicerad: 14 september 2021, 08:18

Den aktuella tomten där nya Lidl i Sollefteå ska byggas är på 11 000 kvadratmeter. Butiken kommer att bli 2 128 kvadratmeter stor med en försäljningsyta på 1 300 kvadratmeter.

Foto: Pressbild/Lild

Lidls satsning på att bygga en ny och mer hållbar butik i Sollefteå kan dra ut på tiden. Orsak? Man hittar ingen entreprenör som hinner ta på sig uppdraget i den progressiva Norrlandsregionen.


Ämnen i artikeln:

Lidl

Det är på Hågestaområdet, mitt emot en Ica Kvantum, som Lidl ska uppföra en ny butik, då de nuvarande lokaler på Storgatan inne i stan blivit för trånga.

Men nu skriver Tidningen Ångermanland att det uppstått hinder på vägen: Det finns ingen entreprenör som vill bygga butiken.

– Vi har frågat ett tiotal entreprenörer i och runt Sollefteå men inte fått något napp, säger Johan Vennerström, fastighetsansvarig på Lidl i Region Mitt, till tidningen.

Bygglovet blev klart i vintras och ursprungsplanen var att börja bygga redan i april 2021 för att sedan vara klart sommaren 2022.

– Det här har tyvärr satt lite grus i maskineriet. Vi trodde att det skulle vara flera som var intresserade, så det här var inte vad vi förväntade oss. Men det händer mycket i Norrland just nu, bland annat med Northvolt i Skellefteå, och det är möjligt att många är involverade där.

Någon risk för att planerna dras tillbaka finns det dock inte, enligt Johan Vennerström.

– Vi är ute och frågar igen och förhoppningsvis kan vi hitta och lösa inom några veckor, säger han till Tidningen Ångermanland.

 

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Lidl

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev