Etablering
Premiär för krögarnas butikssatsning i Mora: ”Skräckblandad förtjusning”
Publicerad: 14 februari 2022, 07:00
Här är krögarparet som öppnar Hemköp i Mora på onsdag. Foto: Pressbild
Nu på onsdag öppnar Hemköp i Mora, en matglad butik med bistro, matkassar och färdiga veckomatsedlar. ”För oss är mat en passion och det ska genomsyra allt”, säger Maria Åbom som driver butiken tillsammans med sin make Love.
När Hemköp gör comeback i Mora efter tio år är det med två lokala krögare vid rodret: Maria och Love Åbom som tidigare drivit ortens största krog, il Gusto.
– Det är med skräckblandad förtjusning vi sadlar om till handlare. Det är en stor utmaning och mycket att lära och ta in, säger Maria Åbom.
Visionen är att skapa ”en familjär butik med personlighet, som vänder sig till en bred målgrupp”.
– För oss är mat en passion och det ska genomsyra allt. Vi vill skapa en mysig, välkomnande och ombonad känsla som väcker alla sinnen och inspirerar, säger Maria Åbom.
Maria och Love Åbom. Foto: Pressbild
Bland annat erbjuder man färdiga veckomatsedlar för att göra det enkelt för kunderna att äta god och varierad mat.
– Det är bara att kryssa i vad man vill äta så plockar vi ihop allt som behövs medan kunden gör andra ärenden. Jag vet ju själv hur svårt det är att få till det där i en stressig vardag.
Dessutom, säger Maria Åbom, har man lyckats över all förväntan med rekryteringen av medarbetare.
”Vi har den trevligaste personalen där alla kan inspirera och hjälpa kunderna”
– Vi har den trevligaste personalen där alla kan prata mat och inspirera och hjälpa kunderna.
Hemköp Mora ligger centralt i Kronangallerian längs gågatan. I direkt anslutning till delin, och med egen entré, finns en bistro med fullständiga rättigheter där det ska serveras enkel med vällagad mat.
– Vi vill ha kvar den där pulsen som man har när man jobbar med service i restaurang samtidigt som det blir ett perfekt komplement till butiken, inte minst nu under sportlovs- och Vasaloppsveckorna med alla turister, säger Maria Åbom, som själv är utbildad sommelier och ser fram emot att stå i delin och rekommendera vin till osten och charken på helgerna.