lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Premiär för Coop Nords citysatsning i Skellefteå: ”Fantastiskt roligt”

Publicerad: 25 april 2023, 11:47

Butikschefen Anna Lundberg (sittande i mitten) tillsammans med några av de medarbetare som är redo att ta emot kunderna i nya Coop City Skellefteå.

Foto: SANDRASFOTO.SE

Inför valborgshelgen är det premiär för Coop Nords nya etablering i centrala Skellefteå. En varmmatsbuffé är butikens största trumf på hand i kampen om citykunden. ”Satsar mycket på snabba måltidslösningar”, säger butikschefen Anna Lundberg.


Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


När Skellefteå växer i takt med industriboomen i norr väljer Coop Nord att satsa på ett renodlat citykoncept i gallerian Vintergatan. Tidigare låg en Ica-butik i lokalen, som numera rymmer en Coop. Hela lokalen har blåsts ut och gjorts om, med stort fokus på det snabba, enkla kundvarvet.

– Det har varit intensiva veckor, både för entreprenörerna som arbetat med att bygga om lokalen totalt och för mig och mitt härliga team på 17 personer. Det är fantastiskt roligt att nu få hälsa alla välkomna att prova på vad Coop City tillför här i expansiva Skellefteå, säger butikschefen Anna Lundberg i en kommentar.

Anna Lundberg gör premiär som butikschef efter en 25 år lång karriär inom konsumentföreningen.

LÄS OCKSÅ: Snabba bud – när veteranen gör debut som butikschef: ”Jag känner mig trygg”

I hennes nya arbetslag finns bland annat kocken Åke Lithén, som basar över butikens största trumf på hand: den varma buffén av husmanskost, salladsbuffén och de färdiga matlådor.
Kunderna kan även äta maten på plats i butikens bistro.

– Förutom ett gediget grundsortiment, som ska passa de som bor och handlar i centrumkärnan, satsar vi mycket på snabba måltidslöningar, säger butikschefen Anna Lundberg.

På torsdag klipper en förskoleklass det gröna bandet till butiken som förutom egentillverkad mat, satsar på ett brett lokalt utbud och onlinehandel.

Butiken i centrala Skellefteå blir den 81:e butiken inom Coop Nord.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev