Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Öppning av Willys skjuts fram i minst ett år – tvist med fastighetsägaren: ”Ingenting vi har i våra händer”

Publicerad: 11 oktober 2022, 11:49

OBS: Bilden är inte från butiken i fråga.

Foto: Kalle Östgren

Den nya Willys-butiken var planerad att öppna i småländska staden under 2023. Men efter en tvist mellan fastighetsägaren och nuvarande hyresgäst skjuts etableringen fram. ”Kan inte göra något annat än att följa processen.”

Ämnen i artikeln:

Willys

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Det är på grund av en tvist samt ett behov av en ny detaljplan som etableringen av en Willys i Vimmerby skjuts upp, rapporterar Vimmerby Tidning.

– Det är inte troligt att vi hinner öppna under 2023, men vi vill lika gärna öppna i Vimmerby under 2024 eller när det än blir. Vår plan är långsiktig och hänger inte alls på en viss månad eller ens ett visst år, säger Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys, till tidningen.

Planerna på att öppna en butik under 2023 tillkännagavs för snart ett år sedan, då hette det att en uppgörelse med fastighetsägaren var klar.

Fastigheten det rör sig om är den vid Vimmerbyrondellen där Erikshjälpen i dagsläget huserar, second-hand-kedjan håller dock på att lämna fastigheten sedan en kontraktstvist med ägaren uppdagats.

Tvisten resulterade i en förlikning mellan kedjan och fastighetsägaren Landrins Bil AB i somras.

Det är emellertid inte bara den ovan nämnda tvisten som gör att etableringen av Willys butik skjuts upp. Det behövs även en ny detaljplan för att få klartecken att driva handel i fastigheten.

– Detaljplanen har ännu inte gått ut på samråd eftersom det fortfarande finns vissa detaljer som måste undersökas närmare. Vårt mål är att ha ett färdigt förslag klart för samråd så snart som möjligt. Det är viktigt att vi gör ett ordentligt och noggrant arbete nu innan samråd, vilket ökar chansen att förslaget till detaljplan tar sig igenom processen relativt snabbt och enkelt, skriver planarkitekt Carl Valverius på Vimmerby kommun i ett mejl till Vimmerby Tidning.

Det är först när den nya detaljplanen är godkänd och på plats som fastighetsägaren kan ansöka om bygglov för den ombyggnation som en etablering av Willys hade inneburit.

Från Willys sida finns det ingen större oro.

– Det är ingenting vi har i våra händer så vi kan inte göra något annat än att följa processen och låta det ha sig gång. Vår plan att etablera oss i Vimmerby ligger fast, säger Johanna Eurén till tidningen.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev