Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Obemannade 24 Food öppnar sin femte butik - siktar på tio till sommaren

Publicerad: 26 mars 2021, 06:00

24 Foods femte butik ligger i Edsvalla, väster om Karlstad.

Foto: Jack Berggren

Obemannade kedjan 24 Food har invigt sin femte butik. Den ligger i Värmland och nu blickar företaget fram mot målet tio butiker till halvårsskiftet.


Ämnen i artikeln:

Obemannat

24 Food grundades av numera, 16-årige, Jack Berggren för ett år sedan. Företaget har vuxit och består nu av tre butiker i Örebrotrakten, en franchisebutik i Karlsborg och sedan i går, torsdag, en femte butik i värmländska Edsvalla. Handlar gör kunden genom en app.

– Om några veckor kommer vi att öppna en butik i Mosås utanför Örebro och sedan blir det två franchiseenheter i Blekinge lite längre fram, säger grundaren och vd:n, 16-årige Jack Berggren.

– Målet är att ha öppnat tio butiker till 1 juli.

Butiken i Edsvalla ligger till skillnad från övriga fyra butiker i en befintlig lokal. Övriga är butiker enligt det färdiga konceptet med lokal, inredning och teknik.

– Framöver kommer det att finnas både och, spår Jack Berggren. 

– Vi får många förfrågningar om att öppna där det saknas butik men också från orter där befintlig butik behöver kompletteras.

Sortimentet varierar beroende på läge och avstånd till närmaste butik men snittet är 400 artiklar.

– Intresset från presumtiva franchisetagare är stort men det är en lång väg att gå från entusiasm och vilja till att verkligen genomföra projektet. Bland annat kräver bygglovsprocessen en uthållighet, avslutar den unge entreprenören.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Obemannat

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev