Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nytt färdigmatskoncept flyttar in hos Shell: ”En paus längs vägen”

Publicerad: 2 november 2020, 10:44

Vid årsskiftet kommer Ploq finnas i tre Shell-mackar och en St1-mack. Målet är att kedjan ska finnas i 104 Shell-mackar.

Energibolaget St1 startar egen färdigmatskedja som ska erbjuda kunderna lugn och ro längs Sveriges vägar. Planen är att kedjan ska finnas på över 100 drivmedelsstationer i hela Sverige.
– Här ska kunderna kunna ta en paus, säger Faisal Ouahid, marknadschef på Ploq.


Ämnen i artikeln:

Sortiment

Konceptet Ploq kommer att finnas på Shell-mackar i hela Sverige. De första enheterna har redan öppnat i Täby och i Bromma, innan årets slut ska ytterligare två enheter öppna. Enligt Ploq:s marknadschef Faisal Ouahid är det fokus på mat man köper när man är på väg men man ska också erbjuda något mer.

– Man ska kunna ta en paus här, oavsett om man bara ska äta något i farten eller vill sitta ner en stund och slippa stressa, säger han.

Inredningen har designats för att kunderna ska kunna slappna av, det ska vara ljusa färger och mer ljusinsläpp. Det finns mer sittplatser och den traditionella långa kassadisken har halverats för att vara mer inbjudande. Tanken är också att personalen ska röra sig mer ute i butiken.

– Maten kommer att vara i fokus och den kommer att förändras över säsong och efter kundernas önskemål. I dag erbjuder vi till exempel wraps, sallader, pizza och focaccia och allt tillreds i butik, säger Faisal Ouahid.

Efter årsskiftet ska detaljerna i konceptet finjusteras och tanken är att det ska ske en successiv utrullning i 104 Shell-mackar efter det.

 

Andreas Heneborn

Reporter

andreas.heneborn@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Sortiment

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev