Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nykomlingen tar över efter Ica: ”Vi kommer att fylla ett tomrum som vi ser”

Publicerad: 12 oktober 2021, 10:07

Det kommer fortsatt att säljas mat i de lokaler som Ica lämnat efter sig i Hagfors.

Det blir ingen av de etablerade konkurrenterna som tar över efter Ica i Hagfors. Nu står det klart att Premix matcentrum öppnar i lokalerna. ”Man ska slippa åka långt för att köpa en köttbit”, säger Adnan Celhasic som ligger bakom satsningen.


I slutet av augusti stängde Ica Supermarket i centrala Hagfors. Fastighetsägaren sa då att en ny dagligvaruaktör skulle ta över lokalerna och det spekulerades i att Willys Hemma skulle öppna där.  

Och det blir en ny matbutik i lokalerna, däremot handlar det inte om en satsning från någon av de etablerade aktörerna. 

Premix matcentrum öppnar där, rapporterar Värmlands Folkblad. 

Ett helt nystartat koncept som enligt grundaren själv Adnan Celhasic ska byggas upp tillsammans med kunderna. 

– Egentligen ska vi göra vår egen resa och vi kommer fylla ett tomrum som vi ser i Hagfors, med kunden i fokus och vi kommer jobba väldigt mycket mot att lyssna på vad Hagfors med omnejd vill, säger han till tidningen. 

Själv har han arbetat inom handeln i olika positioner sedan han var 19 år, i dag är han 36. De erfarenheterna tar han med sig in i det nya projektet. 

– Jag vet inte hur mycket jag vågar avslöja i dag. Men det kommer vara en stor del satsning på färskvaror och det goda i livet. Man ska slippa åka långt för att köpa en bra köttbit eller en god oxfilé, säger Adnan Celhasic till Värmlands Folkblad. 

Själv hoppas han att de ska kunna öppna så fort som möjligt. 

– Vi har ganska mycket att göra med lokalen och är en privat aktör, så det krävs en del för att det ska bli bra. Så det är oklart i det här skedet, vi fick nycklarna förra veckan och har bara sett skalet av det i princip.

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.