onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nya Lidl-butiken delar lokal med förskola: ”Ett nytt sätt att tänka”

Publicerad: 19 maj 2022, 07:34

Lidls nysatsning i Jönköping får sällskap av en förskola på taket.

Foto: Kalle Östgren

I oktober öppnar Lidl sin tredje butik i Jönköping och Huskvarna. Nysatsningen tar plats i Södra Munksjön, där man slåss om kunderna med Hemköp Munksjöstaden och ett närliggande Ica Maxi.

Ämnen i artikeln:

Lidl

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Den 2400 kvadratmeter stora butiken vid Skeppsbron blir Lidls största i Jönköping och Huskvarna.

LÄS OCKSÅ: Exklusiva siffror kedja för kedja – så höga är snittkvittona: ”Har bredaste sortimentet” 

Butiken kommer att ligga i nära anslutning med Jordbrovägen där det passerar över 18 000 bilar per dygn, enligt Lidls fastighetschef Christoffer Wennergren.

– Vi vill ligga mellan jobb och hem och vi vill helst inte ligga ute i handelsområden. Ibland vill kommunerna att vi ska göra det men vi vill att det ska vara enkelt att handla och att det är bra för miljön, säger han till Jönköpings-Posten.

Butiken kommer att dela byggnaden med bland annat ett parkeringshus och en förskola. Chrisoffer Wennergren har varit delaktig i en arbetsgrupp på Södra Munksjön Utvecklings AB och menar att området Södra Munksjön är en stilstudie i hur man bygger en stad.

– Det här är modern stadsutveckling och ett nytt sätt att tänka. Vi har flera funktioner, ett gym, ett parkeringshus med 520 platser och en förskola. De möjligheterna fanns redan i detaljplanen. Vi lyfte utegården för förskolan på vårt tak och det skapar en bättre stadsbild, säger han till Jönköpings-Posten och fortsätter:

– Jag har själv fyra barn och gillar tanken på att barnen kan vara ute på gården men att de är skyddade från trafiken. Det kommer att bli en härlig stämning där som pulserar av liv.

I linje med hela kedjans satsning kommer butikens fokus ligga på svenska och miljöcertifierade varor. Marika Olsson blir distriktschef för butiken utöver hennes fyra existerande butiker och Jasmin Ingesson axlar rollen som butikschef.

LÄS OCKSÅ: Kritiserad rea-lag skjuts upp – livsmedelsjättarna kan pusta ut: ”Det är en viss lättnad” 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev