måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nya Ica-butiken försenad – premiären skjuts upp: ”Viktigast att det blir bra”

Publicerad: 16 februari 2023, 13:04

Planen var öppning i mars. Men försenade leveranser gör att Enköpingsborna får vänta ytterligare en månad på sin nya Ica-butik.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Två Ica-butiker blir en i Enköping. Ica Supermarket Stjärnköp och Ica Supermarket Västerhallen ersätts av en ny butik på Doktor Westerlunds gata.

Planen var at Ica Supermarket Westerlund skulle öppna i mars. Försenade leveranser både till bygget och till butiken gör att premiären måste skjutas upp en månad, rapporterar Enköpings-Posten.

– Vi blir kvar i Stjärnköp till efter påsk och öppnar nya butiken senare i april. Det är klart att vi vill öppna så fort som möjligt men det viktigaste är att det blir bra, säger Johan Lindblom till tidningen.

Han kommer att driva den nya butiken, i dag är han handlare för Ica Supermarket Stjärnköp.

Butiken blir 1 200 kvadratmeter stor.

– Det blir en bra butik, allt är nytt och fräscht. Vi får självscanning och en manuell delikatessdisk som blir större än den nuvarande vid Stjärnköp, säger Johan Lindblom.

Som jämförelse är hans nuvarande butik 800 kvadratmeter stor.

LÄS OCKSÅ: En butik ersätter två befintliga när nytt bostadsområde byggs i Enköping

Samtlig personal vid de två butiker som nu avvecklas erbjuds anställning i den nya.

– Det är lite nytändning bland personalen med ett gäng både från Västerhallen och Stjärnköp. Sen får vi se vilka volymer vi får, det är inte omöjligt att det kan bli fler arbetstillfällen framöver, säger Johan Lindblom.

Just nu pågår arbetet med att få diskar och hyllor på plats i den nya butiken. Innan slutbesiktning ska allt provköras. Därefter ska det fyllas på med varor.

– Jag har vetat sedan jag tog över Stjärnköp för fem år sedan att butiken skulle stängas och att få driva den nya butiken har varit mitt mål. Det känns väldigt roligt nu, säger Johan Lindblom.

LÄS OCKSÅ: Han blir handlare – när två Ica-butiker blir en: ”Inte hunnit smälta det än”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev