Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Ny matbutik med fokus på ekologiskt och närproducerat öppnar på NK: ”Nu kan vi nå ut bredare”

Publicerad: 24 augusti 2022, 12:14

Foto: Anna Kern

Närproducerat och ekologiskt står i fokus för den nya livsmedelsbutiken Rot som öppnar på NK under hösten. ”Nu etablerar vi oss mitt i centrala Stockholm och når ut bredare”, säger grundaren Anne Eriklin.

Ämnen i artikeln:

LivsmedelsförsörjningLivsmedelsmärkningEkologiskt

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Utbudet i saluhallen på NK i Stockholms city breddas under hösten när den nya livsmedelsbutiken Rot öppnar där. Saluhallen, belägen på gallerians nedre plan, vill vara en matdestination med fokus på delikatesser och premiumvaror.
I den nya livsmedelsbutiken ska delikatesser kombineras med basvaror. 

– Vi erbjuder ett noga utvalt, närproducerat och ekologiskt utbud, varje dag, till våra kunder, säger Anne Eriklin i en kommentar. 

Hon är grundare och ägare av Rot tillsammans med Pär Eriklin. De var också med och startade livsmedelsbutiken Cajsa Warg på Södermalm i Stockholm 1996 och driver Rot Butik och Kök sedan 2018.

– Att vi nu etablerar oss på NK mitt i centrala Stockholm ger oss möjlighet att fortsätta sprida vårt budskap och nå ut bredare med det vi tycker är viktigt, det svenska, högkvalitativa och ekologiska, till nya målgrupper som vi vet efterfrågar just detta, säger Anne Eriklin.

Kunderna kommer även köpa med sig lunch som lagas på plats i butiken, av utvalda råvaror i säsong.

Nordiska Kompaniet fortsätter i och med denna etablering att satsa på varuhusets erbjudande av mat och dryck. 

– Det känns väldigt roligt att äntligen få presentera vår nya matbutik som vi vet varit efterlängtat hos våra kunder. Rot är en väletablerad aktör som besitter en fantastisk kunskap inom mat och råvaror som prioriterar kvalitet i alla sina led, säger Henrik Lilja, varuhuschef Nordiska Kompaniet. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev