Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nu öppnar Coop i Bålsta – dryga halvåret efter Icas sorti

Publicerad: 27 oktober 2020, 07:00

Foto: Pressbild

På torsdag öppnar Coop-butiken i Bålsta centrum, som ersätter Ica Kvantum som stängde i mars. Etableringen i pendlingsknutpunkten ska bland annat passa kunder i farten.
”Vårt centrum behöver en livsmedelsbutik”, säger butikschefen Jörgen Svahn.


Ämnen i artikeln:

Coop SverigeClick & collectIca KvantumIca Maxi

Dagligvarunytt berättade redan i mars om Coops butiksoffensiv – att ersätta Ica Kvantum i Bålsta centrum. På torsdag slår Coop-butiken upp portarna i en omgjord och delvis tillbyggd lokal. Efter allt arbete, som nu närmar sig slutskedet, ser butikschefen Jörgen Svahn fram emot öppningen

– Det ska bli jäkligt roligt att ta emot kunder. Som född och uppvuxen Bålstabo vet jag att vårt centrum behöver en livsmedelsbutik och att saknaden efter att Ica bommade igen varit stor. Det märker jag även i våra sociala kanaler, säger han som tidigare arbetade som färskvaruchef i den nu nedlagda Ica Kvantum-butiken. 

Men nu axlar han alltså rollen som butikschef för Coop-butiken som får en säljyta på 1 300 kvadratmeter. Med ett stort fokus på färskvaror och ett snabbt kundvarv med färdiga måltidslösningar ska man bland annat locka kunder i farten. 

– Bålsta är en pendlingsknutpunkt och kunderna har ett stort behov av mat på språng. Vi har inte ett eget tillredningskök, men satsar stort på färdigförpackade måltidslösningar och har en salladsbar, säger han. 

Inom kort kommer butiken, som ligger belägen bredvid en stor parkering i utkanten av köpcentret, också att kunna erbjuda e-handel genom en Hämta-lösning. 

– Det är en bra lösning för alla som vill handla online och hämta sina varor färdigpackade, säger Jörgen Svahn. 

Ica Kvantum lämnade Bålsta centrum för att öppna som Ica Maxi i ett mer externt läge.
Jörgen Svahn ser hur de olika butikerna och lägena kan komplettera varandra. 

– Eftersom det blev ett glapp mellan att Ica stängde och vi nu öppnar har kundernas sug efter en livsmedelbutik i centrum blivit tydligt. Så jag är övertygad om att vi kan komplettera varandra bra, säger han. 

 

 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev