Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nu gör Coop comeback i Burlöv: ”Vi ser fram emot att återvända”

Publicerad: 13 september 2021, 08:28

Coop är tillbaka i Burlöv.

2018 lades Coop Forum i skånska Burlöv ned – på torsdag är kedjan tillbaka med Stora Coop. ”Vi kommer att satsa på lokal mat”, säger butikschef Kristina Grafström.


Ämnen i artikeln:

CoopCoop Butiker och Stormarknader

På torsdag den 16 september öppnar Stora Coop i Burlöv. Läget är centralt, mitt emot Burlövs Center med närhet till Burlövs station. 

Lokalerna där Coop Forum lade ned för drygt tre år sedan togs över av Ica Maxi Burlöv, som öppnades 2019.

Nu är Coop tillbaka på med en stormarknad och säljytan för nya Stora Coop är drygt 2 300 kvadratmeter och i butiken finns bland annat ett eget kök med heltidsanställd kock, delidisk och ett brett sortiment med mat från hela världen.

Kunderna kommer att kunna handla via en hämta-lösning där varor plockas i butik och levereras ut till kundparkeringen, utanför butiken. 

Butiken, som kommer att ha över 30 medarbetare inklusive butikschef, tas i början av nästa år över av Coop Kristianstad Blekinge (CKB) från Coop Butiker och Stormarknader (CBS).

– Vi ser fram emot att återvända till Burlöv med en ny och fräsch butik. Butiken har ett starkt priserbjudande samtidigt som vi vill inspirera till matglädje. Vi vet också att våra medlemmar och kunders tid är värdefull och därför kommer vi självklart att erbjuda onlinehandel, Scan and Pay, snabbkassor och Shop Express för att underlätta vardagspusslet, säger Pernilla Sandström, försäljnings- och driftschef hos CBS.

Butikschef Kristina Grafström kommenterar:

– Vi ser fram emot att möta våra kunder och medlemmar igen i en stor och luftig butik i bästa läge. Vårt mål är att skapa matglädje i en inbjudande butik med ett spännande sortiment och med ett brett utbud av färskvaror. Vi kommer att satsa på lokal mat från en mängd lokala leverantörer, men framför allt lyssna på vad våra kunder och medlemmar vill ha och utveckla butiken tillsammans med dem.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev