Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Nej till livsmedelsbutik på Nova i Lund: ”Vi vill värna centrumhandeln”

Publicerad: 30 november 2020, 09:58

Fastighetsbolaget Nuveen, som förvaltar Nova i Lund, vill använda tomma lokaler för att öppna en livsmedelsbutik. Men förslaget röstades ner av oppositionen i Lunds kommun rapporterar Sydsvenskan.


Fastighetsägaren Nuveen planerar för att möjliggöra en nyetablering av en större livsmedelsbutik på 1 500 – 2 500 kvadratmeter i köpcentret Nova i Lund. 

Men förslaget har röstats ner i Lunds byggnadsnämnd.

Fyra av de i Lunds kommun styrande partier (M, L, C och KD) samt Sverigedemokraterna röstade för förslaget. Oppositionspartierna S, MP och V röstade emot.

Frågan avgjordes av den styrande kvintettens femte parti, det lokala partiet FNL, Förnyalund, som i denna fråga röstade med oppositionen.

– Det gjorde vi av två skäl. Det ena skälet är att detta med all säkerhet skulle stärka Nova på bekostnad av centrum. Vi måste värna centrumhandeln. Och det är helt säkert att det skulle bidra till en ännu mer kaotisk trafiksituation runt Nova i de här två rondellerna, säger Börje Hed (FNL), vice ordförande i byggnadsnämnden, till Sydsvenskan.

Andreas Heneborn

Reporter

andreas.heneborn@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.