Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Namninsamling – när ortsborna vill ha fler matbutiker: ”Jag har inget emot en konkurrent”

Publicerad: 7 november 2022, 12:58

Ica Nära är i dag den enda matbutiken i Trångsund.

Foto: Good Streetview

I Trångsund finns en Ica Nära-butik i dagläget, men lokalbefolkningen vill skapa konkurrens på den lokala dagligvarumarknaden. Nu kraftsamlar ortsborna genom en namninsamling till lokalpolitikerna, enligt tidningen Mitt i Huddinge.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca NäraHandlare

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


Sedan Coop-butiken försvann för tolv år sedan har Ica varit ensam dagligvaruaktör i Trångsunds centrum. Det vill flera av ortsborna ändra på. Nu pågår en namninsamling med målet att en till matbutik ska öppna i Trångsund.

– Ica har trevlig personal och det är inget fel på den, men vi vill ha konkurrens. Och vi har en idé på hur det kan gå till, säger initiativtagaren Jonas Hagström till tidningen Mitt i Huddinge.  

Hittills har initiativtagarna samlat in omkring 300 namnunderskrifter, enligt Jonas Hagström. Och gruppens förslag är att en ny livsmedelsbutik kan ta plats i bottenvåningen av det bostadshus, som är planerat i Trångssunds centrum. 

Tommy Jonsson, som är butikschef på Ica Nära Trångsund, välkomnar konkurrensen. 

– Jag har inget emot en konkurrent. Vi vill också ha ett levande centrum, det är ganska tråkigt i dag. Men frågan är vilken lokal de skulle ha som är tillräckligt stor. Jag tror inte att någon kommer att öppna här, om det inte är så att Systembolaget också skulle öppna.

Enligt kommunalrådet Ingalill Söderberg (DP, Drevvikenpartiet), med ansvar för delaktighetsfrågor, kan inte kommunen påverka utvecklingen – det är upp till fastighetsägaren. 

– Det är Huge som hyr ut lokalerna. Men om det skulle vara en konkurrent krävs det ganska stora lokaler, och jag har svårt att se hur man skulle få plats med det även om man gör lokaler i botten.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev