Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Motstånd mot Willys butikssatsning – men kedjan kan inte tänka sig annan plats

Publicerad: 10 september 2021, 07:13

Willys planer i Arvika möter motstånd.

Foto: Pontus Edman

Willys planer på en butik i Arvika möter motstånd. Samtidigt är kedjan inte intresserad av att etablera sig på annan plats i kommunen.


Ämnen i artikeln:

Willys

Willys vill bygga en butik i Myråsskogen/Högåsen i Arvika. 

Planerna har mött motstånd. Boende i ett närliggande område har uttryckt missnöje med etableringen och det missnöjet har spridit sig. 

Bygget av en butikslokal skulle innebära att skog intill bostadsområdet försvinner och att berg sprängs bort. 

Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området. 

– 6 september skulle synpunkter ha kommit in från parterna som ingår i detaljplaneområdet och alla sju berörda har svarat. Detta innebär att ett beslut om att vi ska gå ut på samråd med detaljplanen kan tas upp på kommunledningsutskottets möte den 21 september, säger samhällsbyggnadschefen Ida Svensson till Arvika Tidningen. 

Tidningen konstaterar samtidigt att flera av de politiska partierna i Arvika också uttryckt tveksamhet till etableringen och uppmanat kommunen att ta ny kontakt med Willys för att diskutera andra platser att öppna på. 

– Vi har inga nya förslag på andra platser, vi har tidigare anvisat andra platser men Willys har inte varit intresserade. De är inte intresserade av sin gamla lokal vid torget eller exempelvis lokal i Dottevik. Det är den här ytan vi diskuterar nu, sedan vet inte jag vad som händer i framtiden, säger Ida Svensson som berättar för Arvika Tidningen att kommunen har löpande kontakt med Willys etablerare. 

– Ingenting har förändrats i sak gällande placeringen. Däremot har det dykt upp några andra frågeställningar som har gjort att färdigställandet av planhandlingar har dragit ut lite på tiden, som till exempel dagvattenfrågan. När det gäller de boende i bostadsrättsföreningen Kvartetten har de möjlighet att formellt yttra sig när det blir dags för nämnda samråd, fortsätter hon. 

De boende i det närliggande området står fast vid sin kritik till etableringen, säger en av dem till tidningen. De avvaktar nu inbjudan till samråd.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Willys

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev