lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Meta Persdotter siktar högt med Mini-konceptet: ”Vi vill möta varje kunds förutsättningar”

Publicerad: 13 september 2022, 08:53

CBS har startat processen med att etablera en permanent butik i Täby park. På tisdagen öppnade en obemannad Mini i området.

Foto: Monika Nilsson Lysell

Med sin Coop Mini har CBS nu mutat in mark i snabbväxande stadsdelen Täby park. Innan årets slut kommer CBS öppna ytterligare två obemannade enheter.


Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


I Täby park byggs en helt ny stadsdel. Här väntas 20 000 människor flytta in de närmaste 30 åren, och hittills står bostäder för 1 500 nya Täbybor klara. Intill den nästintill fulla infartsparkeringen vid Roslagsbanan har även Coop flyttat in, med sin obemannade Mini-modul som senast stod i Sörmländska Tystberga. På 23 kvadratmeter säljyta finns ett sortiment med 400 varor. 

– Det är en utmaning att hitta rätt sortiment, som passar både familjer och byggarbetare, säger Samir Radjai, försäljningschef online på Coop Butiker & Stormarknader.

Samir Radjai är beredd att ändra sortimentet under hösten. Han är nöjd med att Coop Mini kan erbjuda kunderna i Täby park mycket färskvaror.

Foto: Monika Nilsson Lysell

Varuförsörjningen kommer via Stora Coop i Arninge och Stora Coop Danderyd. Själva varupåfyllningen görs i samarbete med en extern leverantör. 

I slutet av oktober kommer modulen kompletteras med Hämta-skåp, för att kunna locka även kunder som vill storhandla till Stora Coop-priser. 

– Kombinationen av format är det som är spännande just nu. Vi vill möta varje kunds förutsättningar, säger Meta Persdotter, vd för CBS. 

Om några veckor öppnar en obemannad dygnet runt-öppet butik i anslutning till Stora Coop Haninge som byggts om. Under fjärde kvartalet öppnar CBS en tredje obemannad Coop Mini. Platsen är ännu hemlig.

– Om fem år tror jag att vi har 5-10 såna här enheter, säger Meta Persdotter. 

LÄS OCKSÅ: Coop jättesatsar – utmanar Sveriges största Ica Maxi med nytt koncept: ”Framtidens butik” 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev