torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Maxi nära drömgräns – nu vill profilen att Ica bygger mer: ”100 butiker känns rimligt”

Publicerad: 13 september 2022, 08:15

Magnus Winges driver Ica Maxi i Kumla och är ordförande i profilens marknadsutskott. Nu vill han att Ica ökar takten och bygger fler stormarknader. ”Ett sätt för oss att befästa positionen”, säger han.

Foto: Thomas Ohlén

Ica Maxi är Sveriges största och mest lönsamma koncept. Nu kommer önskemål om att Ica ökar etableringstakten. ”Våra kunder är otroligt nöjda”, säger tunga namnet Magnus Winges.

Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Dagligvarunytt avslöjar i en kommande stor granskning på dagligvarunytt.se och i veckans nummer av papperstidningen att dagligvarudelen på Ica Maxi fortsätter att ha högre tillväxttakt än index.

Butiksbolagens sammanlagda säljökning uppgick till 1,5 procent och därmed var de ytterst nära en ny drömnivå.

LÄS OCKSÅ: Handlarnas lättnad – efter knappa Ica-segern: ”Vi har känt flåset” 

– Vi möter tuffa jämförelsetal från 2020 men fortsätter att leverera. Det här är ytterligare ett styrkebesked av Ica Maxi. Vi är oslagbara på sortimentet och våra kunder vet att Maxi-pris är bästa priset på marknaden, säger Magnus Winges som blev Ica Maxi-handlare 2018 och vände och lyfte stormarknaden i Härnösand och i maj i fjol tog över Ica Maxi i Kumla.

Magnus Winges är förtroendevald och bland annat ordförande i Ica Maxis marknadsutskott och vill att profilen ska accelerera.

– Vi vet att våra kunder är otroligt nöjda med Ica Maxi. Därför finns förutsättningar för oss att finnas på fler platser.

LÄS OCKSÅ: Ica-profilens sagolika resa – från kundvagnar till ägare av Maxi: ”Finns enorma möjligheter” 

Ica Maxi växte i början av 2021 till 88 enheter när stormarknaden i Bromma i Stockholm invigdes och nästa år kommer Ica Maxi till Bollnäs och Åkersberga norr om Stockholm.

Hur många Ica Maxi kan det finnas i Sverige?
– Jag vill att vi ökar etableringstakten. 100 Ica Maxi känns rimligt. Vi behöver finnas på fler orter i landet. Det är ett sätt för oss att befästa positionen, säger Magnus Winges till Dagligvarunytt.

Har du ingen prenumeration på affärstidningen Dagligvarunytt? Här kan du snabbt och enkelt teckna en sådan. Du får papperstidningen hem till brevlådan, e-tidningen och allt digitalt premiummaterial.  

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev