lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Matmissionen fortsätter att expandera – öppnar fem nya butiker

Publicerad: 14 december 2022, 07:36

Karin Brynell, vd Svenska Dagligvaruhandel, Johan Rindevall, chef för Matmissionen, och Jörgen Friman, vd DLF. Foto: Anna Z Ek

Stockholms Stadsmission öppnar fem nya Matmissionen-butiker under 2023, till följd av ”kraftigt ökade behov” av mat till kraftigt reducerade priser. ”Vi ser fram emot att kunna möta detta med en fortsatt expansion”, säger Johan Rindevall, chef för Matmissionen.

Ämnen i artikeln:

Svensk DagligvaruhandelMatsvinnMatpriser

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Matmissionen expanderar och öppnar fem nya butiker under nästa år, tre i Stockholms län, en i Malmö och två i Göteborg.

Sedan tidigare driver Stockholms Stadsmission, i samarbete med Svensk Dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörernas förbund, totalt åtta Matmissionen i storstadsområdena.

Tre av dem öppnade i Stockholm under 2022.

– Vi är otroligt glada över att samarbetet nu växlar upp. Det är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta bekämpa matfattigdomen i Sverige. Vi har sett kraftigt ökande behov under året och ser fram emot att kunna möta detta med en fortsatt expansion, säger Johan Rindevall, chef för Matmissionen, i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Matmissionens tredje sprängde prognosen för året redan i april – nu öppnar nästa butik 

Matmissionen är en så kallad social matbutik, som säljer donerade livsmedel och produkter för att minska svinnet i livsmedelskedjan och erbjuder dagligvaror till reducerat pris för människor som lever med knappa ekonomiska marginaler.

Under året har antalet medlemmar hos kedjan ökat markant och ambitionen framåt är att gå från dagens 37 donerande företag till 50 under 2023.

– Vi ser mycket positivt på vårt samarbete och det fantastiska arbete som teamet kring Matmissionen gör för att minska såväl matfattigdomen som matsvinnet, säger Jörgen Friman, vd Dagligvaruleverantörers förbund, i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Rekordmånga söker sig till Matmissionen: ”Efterfrågan är stor” 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev