Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Kvantum-butiken satsar på Icanders: ”Vi vill vara en av Skellefteås bästa lunchrestauranger”

Publicerad: 7 september 2022, 12:34

Ica Kvantum i Skellefteå satsar på restaurang enligt icas restaurang- och måltidskonceptet Icanders

Icanders fortsatter expandera över Sverige. Den femte etableringen hamnar på Ica Kvantum i Skellefteå. ”Vi vill vara en av Skellefteås bästa lunchrestauranger” säger butikschefen Alexander Björk till Norran.


Ämnen i artikeln:

Ica KvantumIca Sverige

Den 1 april 2020 öppnade Ica sin första enhet enligt restaurang- och måltidskonceptet Icanders i Mood-gallerian på Norrmalm i Stockholm. I dag finns konceptet på fyra platser i Sverige, förutom i Stockholm finns det även en Icanders i Visby och i skånska Tollarp. 

LÄS OCKSÅ: Ica satsar på nya konceptet – här blev Icanders en succé: ”Når all-time-high” 

Nu står det klart att Ica Kvantum i Skellefteå ska öppna en Icanders med fokus på restaurang under våren 2023. 

– Det här kommer bli en satsning på svensk husmanskonst och modern matkultur som vi kallar det. Menyn kommer att präglas av lokalproducerad mat och matvaror som representerar vårt närområde på ett bra sätt, säger butikschefen Alexander Björk till lokaltidningen Norran. 

Butiken har närt idén om en egen restaurang i fler år, men pandemin bromsade planerna berättar Alexander Björk för tidningen. Men nu är alltså en restaurang under uppbyggnad. 

– Vi vill i första hand vara en av Skellefteås bästa lunchrestauranger och sen vill vi också ha ett bra fika, vi har ju redan ett bra bageri här, vilket vi också tycker saknas när man går ut för att äta mat här i Skellefteå, säger han. 

Icas måltids- och restaurangkoncept Icanders finns i tre utföranden: Kaféservering, restaurang med bordservering eller mat på beställning, samt matbar där man kan köpa färdiga måltider och ta med.

– Vi kommer även titta på rättigheter för att kunna knyta ihop hela menyn med god dryck som öl och vin, säger Alexander Björk.

I restaurangen som ska öppna på Kvantum i Skellefteå kommer det att finnas omkring 70 sittplatser vintertid och fler sommartid. 

Som Dagligvarunytt tidigare berättat finns det långtgående planer på att rulla ut konceptet till flera butiker. Näst på tur står också återuppbyggda Ica Supermarket i Järvsö

LÄS OCKSÅ: Ica-jätten storsatsar – gammalt kafé byggs om till Icanders: ”Välutvecklat och flexibelt”

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica KvantumIca Sverige

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev