Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Konkurshot – trots att fastighetsägaren stödhandlade för 75 000: ”Det räcker inte”

Publicerad: 13 maj 2022, 12:17

Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Getty Images

Mohammed Sideks butik Mathörnan i Eskilstuna står på randen till konkurs. Hyresvärden SBB har stödköpt varor till ett värde av 75 000 kronor, men det kommer inte att vara tillräcklig hjälp enligt honom själv.


Ämnen i artikeln:

Nedläggning

Gatan där Mohammed Sideks butik är belägen håller på att byggas om och resultatet är en betydande minskning av kunder till hans butik.

Från att ha haft en dagskassa på omkring 17 000 kronor är nu densamma nere på endast 2 000 kronor.

– Vem är ansvarig för ombyggnationen? Jag har pratat med så många men ingen vet vem som är ansvarig. Någon säger regeringen, ska jag ringa dem? Det går inte, säger Mohammed Sidek till Eskilstuna Kuriren.

Hyresvärden SBB har via Stadsmissionen stödköpt varor för 75 000 kronor i butiken. Mohammed Sidek hade hellre sett att han fick tillbaka sin hyresdeposition på 50 000 kronor för att kunna betala hyran.

– Jag har inte gått plus på att SBB köpt matvaror för 75 000 kronor. Varorna var redan prissänkta och jag går bara plus minus noll. Jag gör ingen vinst på detta, säger Mohammed Sidek.

När räkningarna nu trillar in utan någon möjlighet för honom att betala dessa försätter det honom i en situation där han inte kan köpa in några nya varor.

Från SBB:s sida har man svårt att förstå hur stödhandlingen inte får någon positiv effekt för Mohammed Sidek.

– Det är svårt att förstå att han inte blir hjälpt av detta, för mig är det samma sak som att vi skulle hjälp honom med hyran, säger Jessica Söör, fastighetsförvaltare på SBB, till Eskilstuna Kuriren.

– Det är inte sagt att det här är det sista vi gör. Det här är det första steget och vi tror att ombyggnationen av gatan kommer att bli jättebra för honom i längre fram

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Nedläggning

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev