fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Klart med 89:e stormarknaden: Nu blir han Maxi-handlare

Publicerad: 3 maj 2021, 08:54

Magnus Olsson, som drivit Ica Kvantum i Bollnäs, blir handlare för ortens Maxi-butik.

Hälsingeorten Bollnäs får en Ica Maxi. Hösten 2022 invigs stormarknaden om allt går som tänkt. ”Bollnäs-butiken kommer att bli av den modell vi numera bygger och som är något mindre”, säger Ica Sverige etableringschef Janne Oldebring.

Ämnen i artikeln:

Ica MaxiIca KvantumIca Sverige

SB


Bollnäs kommer att få en ny handelsplats vid ortens södra infart och nu är det klart att dagligvarubutiken blir en Ica Maxi. Ica-handlare Magnus Olsson som drivit Ica Kvantum i Bollnäs sedan den omprofilerades från en Ica Supermarket 2007, kommer att bli handlare i den nya Ica Maxi-butiken.

– Om alla saker faller på plats i tid så öppnar vi och våra fantastiska medarbetare nya Ica Maxi i Bollnäs under senhösten 2022, säger Magnus Olsson till Dagligvarunytt.

– Kvantum omsätter 220 miljoner kronor och självklart hoppas vi få med oss den försäljningen plus en ökning.

I och med öppningen av den nya butiken kommer Ica Kvantum att stänga. Men butiken håller öppet ända fram till invigningen av Ica Maxi.

Janne Oldebring, etableringschef på Ica Sverige, säger att aktören inte har satt någon gräns för hur många Maxi det kan bli totalt. 

– Maxi förändras ju också. Merparten av nya Maxi är mindre till ytan än de historiskt har varit.

– Det kan ju också vara så att en Maxi i framtiden ersätter andra butiker som växer ur sin kostym, säger Janne Oldebring till Dagligvarunytt. 

– Bollnäs kommer att bli av den modell vi numera bygger och som är något mindre i yta.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev