tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Klart: City Gross slår till på heta handelsplatsen

Publicerad: 12 januari 2023, 15:30

Arkivbild.

Foto: Susan Berzelius

City Gross kommer att öppna butik nummer 43 på handelsområdet Bromma Blocks i Stockholm. Öppning sker under 2023. "Det är ett väldigt attraktivt läge", säger etableringschefen Per Edstam.

Ämnen i artikeln:

City Gross

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Butiken blir cirka 5 000 kvadratmeter stor och kommer att öppna i höst, enligt ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: City Gross vd i stor intervju – om vändningen, Axfoods köp och lågpris: ”Det talar för oss”

– Det är ett väldigt attraktivt läge som passar City Gross riktigt bra. Våra kunder hittar till oss delvis för vårt breda sortiment och vassa kampanjer men också för det där lilla extra i vår färskvaruhall med stort utbud av svenska råvaror och svenskt, butiksstyckat kött, säger etableringschefen Per Edstam i en kommentar.

– Ett utbud som passar Bromma Blocks köpstarka målgrupp perfekt, fortsätter han.

Sedan tidigare finns Stora Coop och Ica Maxi etablerade på handelsplatsen, som ligger mittemot Bromma flygplats.

Butiken kommer att öppna vägg i vägg med Systembolaget och får en egen entré till den stora parkeringsplatsen utanför.

Bromma Blocks och området runtomkring genomgår en stor ombyggnation som ska tillgängliggöra yta för bland annat nya kontor och hotellverksamhet.

– Vi ser fram emot att bli en del av Bromma Blocks och att fler kunder ska hitta till oss och upptäcka vårt breda utbud, säger Per Edstam.

City Gross driver sedan tidigare en stormarknad i närheten, vid brofästet på stockholmssidan av Huvudstabron i Ulvsunda.

Den butiken kommer dock sannolikt att behöva stänga, då Stockholms stad har förvärvat fastigheten och planerar för att bygga bostäder eller kontor i de gamla bryggerilokalerna, som en gång i tiden huserade öltillverkaren Pripps.

Som det ser ut just nu stänger butiken den 28 februari.

Enligt pressansvariga Rebecca Wictor finns dock förhoppningar om att City Gross ska få stanna kvar i de befintliga lokalerna.

– Vi har sedan start skrivit avtal med fastighetsägaren på årsbasis, då staden redan då hade andra planer för området. Vad vi vet har inte stadsbyggnadsnämnden eller kommunfullmäktige tagit beslut för att påbörja projektet och finns möjligheten för oss att hålla butiken öppen något längre tar vi gärna den då vi trivs i området, säger hon.

Hon menar vidare att etableringen i Bromma Blocks inte har något med stängningen i Ulvsunda att göra.

– Att vi öppnar till hösten i Blocks känns väldigt kul, det skulle vi gjort det oavsett hur länge butiken i Ulvsunda höll öppet. Bromma Blocks är ett riktigt bra läge för oss och vi ser verkligen fram emot att öppna där.

LÄS OCKSÅ: Lista: Här är dagligvaruhandelns bäst betalda marknads- och försäljningschefer

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev