Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Kedjan flyttar fram öppningen – nya butiken färdigbyggd först i vinter

Publicerad: 6 april 2022, 11:37

Staden får vänta på nya Willys-butiken.

Sölvesborg får vänta på en ny matbutik. Planen var att dagligvarukedjan skulle öppna en ny enhet i staden i höst – men nu flyttas etableringen fram.


Ämnen i artikeln:

WillysAxfood

Redan för tio år sedan vädrade Willys sina planer på att etablera en butik i Sölvesborg. I höstas i fjol berättade kedjan att man slutligen skridit till verket och att man bedömde att den nya butiken på Kämpaslätten i Sölvesborg skulle vara klar till hösten 2022.

Men så blir det inte – projektet har blivit försenat och kommer som tidigast att bli färdigt efter årsskiftet 2022/2023.

LÄS OCKSÅ: Konkurrenterna knappar in på Ica – så investerar aktörerna i reklam: ”Vi växer snabbast” 

– Det är olika saker med projekteringen som gjort att det blir lite försenat, säger Willys etableringschef Heinz Möller till tidningen Sydöstran.

Den nya butiken ska stå där Beijer tidigare bedrev verksamhet med lokaler som nu rivits, nära det strategiska läget vid västra infarten till E22. 

Markarbetena har emellertid påbörjats på platsen där en 3 200 kvadratmeter stor butik alltså ska stå klar kommande vinter. Efter sommaren i år påbörjas rekryteringsarbetet, totalt ska mellan 30 och 40 nya medarbetare anställas innan dess att butiken är färdigbyggd.

Willys planer på en butik i Sölvesborg rymdes till en början inom Hemma-konceptet. Då var planen en butik på 1 200 kvadratmeter – men den nya butiken blir i stället cirka tre gånger större.

LÄS OCKSÅ: Coop på offensiven – trots förödande IT-attacken: ”Vi har möjlighet att satsa” 

En orsak till att planerna har dröjt är att Willys-ägaren Axfood också är leverantör till matvarubutiken Extra i Mjällby, kommunen största livsmedelsbutik. En Willys-etablering i närheten hade gjort att koncernen i så fall hade konkurrerat med sig själv, skriver Sydöstran.

Men efter att Axfood ändrat sig blev planerna slutligen verklighet.

Isidor Beslic

Reporter

isidor.beslic@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

WillysAxfood

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.