lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Inspireras av uppstickarens nybyggda butik: ”Kommer ta vår verksamhet till 2.0”

Publicerad: 24 mars 2023, 07:42

När Dagligvarunytt besökte butiksbygget i november fanns varken träpanel eller butiksinredning. På torsdagen öppnade den färdiga butiken.

Nu har den öppnat, den fjärde butiken som Östenssons bygger från grunden. I bildspelet ser du hur kedjans nya butik i Norrköping utformats. ”Nu ska den här bebisen flyga”, säger Anders Lindblom, vd för Östenssons.


Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Familjeföretaget Östenssons driver sina butiker som fria handlare inom Hemköp. Kedjan lägger stor vikt vid butikernas unika utformning.

– Vi vet att de stora aktörerna tittar på oss, sa vd Anders Lindblom när Dagligvarunytt besökte Björkalund i Norrköping i november 2022.

LÄS OCKSÅ: Östenssons satsar stort på ny marknad – trots skenande kostnader: ”Är en lite udda fågel”

Nu har den nybyggda butiken öppnat.

– Det är en så modern butik som går att bygga 2023. Det här är vår fjärde butik som har byggts från grunden, men det är lika pirrigt och emotionellt varje gång. Trots att vi gjort det här ett par gånger nu blir det många känslor, och nu ska den här bebisen flyga, säger Anders Lindblom, vd för Östenssons, i ett uttalande.

I bildspelet nedan kan du se – och kanske inspireras av – butikens utseende.

– Den nya butiken kommer ta vår verksamhet till 2.0. En hel ny inredning med fokus pånaturnära, rustika färger. En stor delidisk där matglädje är den självklara lockelsen och stora öppna, ljusa ytor som knyter ihop helheten till en inbjudande miljö helt enkelt, säger Anders Lindblom i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Brand och förseningar bromsar Östenssons expansion

Bild 1/5  

Foto: Carl Schnell

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Google Maps är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev